Bla bla bla ångest hela tiden ..

Nu när jag tagit det där jäkla körkortet så kan jag tillåta mig att börja med ansökningarna till Au pair i USA.
Dock har jag ett stort problem som sätter käppar i hjulet, kan ni gissa vad det är?
Jag kan inte bestämma mig för vilken organisation jag ska åka med!?!
jag blir galen ska det verkligen vara så svårt??
snälla jag är i behov av hjälp! bara kladda ner en rad om vilken ni ska åka med eller vad ni tycker!
ha det bäst!


Kommentarer
Postat av: Tinde

ja det är väl inte det lättaste att välja organisation, för mig blev det dock rätt lätt iom att jag bara tilläts åka med en. Men min rangordning var 1. SI, 2. STS, 3. CC.

kolla på deras hemsidor och känn efter vad du tycker. En stor fördel (tycker jag iaf) är att med STS och SI kan du ha flera matchningar samtidigt, hos cc måste du tacka nej till en för att få se nästa. Värt att ha i åtanke kanske :) håll mig uppdaterad med hur det går ;) kram

2009-12-13 @ 14:20:28
URL: http://theadventuresoftinde.blogg.se/
Postat av: Emilie

Men, kan du inte prova flera? Större chans för familj också. Så får du organisationserfarenhet :)

2009-12-13 @ 19:28:19
URL: http://plajnis.blogg.se/
Postat av: galem

hey. skitskoj att du ska bli aupair ju =) och bra att du börjar redan nu med ansökan och förbereda dig. När vill du åka?

Jag ska åka genom c.c, de va faktiskt inte de första jag hörde av mig till, däremot va c.c den första förmedlingen som inte va dryg på att svara tillbaka och ta emot min intresseanmälan, så ja valde dem eftersom jag ville komma iväg såfort som möjligt.

Dom är jättetrevliga, och håller kontakten bra i början av starten, mycket mer än så vet ja inte, eftersom jag inte kommit iväg än. Har själv fått ringa dem 1gg, bara för att jag är otålig och undrar hur de gick med matchningen.

Det negativa är att de bara tar en matchning åt gången, sen får man änta på nästa, och det kan tydligen gå segt (för en del). Mycket kan bero på svag ansökingshandling och mycket mer som spelar roll, alla skriver olika i sina papper såklart.

Själv tog det 1 vecka och kanske 3 dagar innan jag blev matchad från det att jag blivit antagen till programmet. jättesnabbt!



Oj vad mkt ja skrvit nu hehe, hoppas du väljer någon du komer trivas mer, lägg ner mkt tid på ansökan bara och gör det från hjärtat om du verkligen vill detta! :)



KRAM

2009-12-17 @ 09:58:17
URL: http://youwillsee.blogg.se/
Postat av: Emilie

Hej :)

Hur är det?

Jo det är rätt skönt att vara klar med ansökan. Fast det skulle vara ännu skönare att veta att CIS har den i sina händer :P



Jag tycker också om mässor och så. Jag var på Universitetsmässan även i trean och i tvåan var jag på gymnasiemässan med min syster (hon är 92:a) och innan dess var det ju jag som var på gymnasiemässan för mig själv (okej det var två år innan). :P Det är nått som tilltalar helt enkelt.

Gick du på något seminarium? Årets miss av mig och min vän: Skulle gå på "Hur ser jobbprognosen ut om fem år" mest för att tja kolla lite och så. Jag vet ju vad jag vill göra och vet man och brinner för det så skiter man väl fan i att det är överskott och kör på ändå, har man däremot flera saker man verkligen vill göra kanske såna saker som brist eller överskott är avgörande. Min vän kände lite så. Så vi gick på seminariet och det var världens nit alltså! Han pratade bara om sitt jobb. Alltså hur man KOMMER FRAM TILL om det är brist eller överskott xD Haha alltså vi typ somnade! ORKA!. Inte ett enda jobb, vi kunde lika gärna ta den där Saco boken som vi redan har och bläddra igenom den... vilket vi inte ville, det var ju därför vi slösade bort en halvtimme på seminariet ^^



Vad kul att din vän från Malaysia kommer och hälsar på! Coolt att flytta dit, vad gör on där?



Hmm.. Jag firar nog jul hos pappa med mammas släkt och mamma. Brukar bli så. ganska som alltid. Men men :P



jaha okej, men det är ju mycket mycket bättre som du säger att låna av föräldrarna, åh vad skönt det måste kännas. Men hur mycket kostar det ungefär?



Hur går det med organisagtion? Tycker verkligen du kan köra på två om det är så osäkert. Behöver inte vara svårare än man gör det :) Du hittar nog rätt. Har du bombaderat andra au pairer med frågor om deras organisationer?



ha det bra!! :D

2009-12-19 @ 20:33:28
URL: http://plajnis.blogg.se/
Postat av: Tinde

Hej! Hur går det för dig?



Min personliga åsikt och uppfattning är att SI är överlägset bäst alla faktiskt. Men det behöver ju inte stämma men jag har VERKLIGEN fått intrycket av det. Nästan alla som åker med SI har inget negativt att säga... :) Lycka til!

2009-12-20 @ 13:34:58
URL: http://theadventuresoftinde.blogg.se/
Postat av: Lollo

Sköönt, grattis till körkortet!

Jag ska åka med SI och är väldigt nöjd med dem än så länge. Jag hade själv problem när jag skulle välja, velade mellan STS och SI... Men magkänslan sa SI till slut ändå, och jag känner mig nöjd med det än så länge. Älskar att de har online-ansökan och att man fyller i allt på nätet, slipper sitta och kladda i en massa papper och hålla ordning på det. Superskönt!

2009-12-21 @ 21:47:25
URL: http://lizinamerica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0