I think I 've made my decision

Jag har varit i matchningsprocessen sedan i slutet av Juli och hittills s har jag haft 19 matchningar, allt från Ohio och D.C till San diego och Florida. Jag har fortfarande inte hittat min familj ännu. När jag åkte till malaysia var min plan att jag skulle matcha med familjer här nere som jag har gjort nu och trodde att jag skulle hitta min familj innan jag åker hem till Sverige igen den 21 december, alltså 3 veckor kvar nu, men jag tror inte det kommer hända tyvärr...

i 2 års tid så har jag snackat om au pair, tänkt på au pair minst 1 gång om dagen, säkert många fler, förstår ni hur mycket det är och jag är säkert inte ensam! Men 2 år är lång tid och jag trodde att jag äntligen skulle få åka iväg nu i jan/feb. Men jag ser inte det hända. Jag läser MASSOR av au pair bloggar varje dag, jag kollar på facebook på SI's sida och CC's sida för att se vad som händer därborta och jag är verkligen heeelt besatt av att kolla min mail en gång i kvarten.

I några dagra nu så har jag varit såå otroligt stressad och otålig. Det har inte gått alls som jag tänkt mig och jag börjar tappa mitt tålamod. Jag mår dåligt av att jag inte hittat min familj och går stressad varje dag och tänker på au pair hela tiden, och jag känner att jag inte orkar längre, jag orkar inte vänta och jag orkar inte kolla min mail längre,det är fasiken inte bra att kolla mailen så ofta som jag gör.

Jag har alltid haft lite plan B:er, åka till England eller norge och jobba och tjäna ihop lite pengar för att sedan åka som au pair. Nu känns det som att jag måste ta ett beslut om jag ska fortsätta att hoppas på att jag får en familj eller att jag helt enkelt åker hem och tar det lugnt för att sedan åka till norge och jobba, så det står alltså mellan norge och usa.

Fördelar att åka som au pair nu:
- jag kan träffa hedvig i staterna, vi kan hälsa på varandra (hon åker hem i september)
- Jag kommer ÄNTLIGEN iväg
- Jag får träffa människor som jag har haft kontakt med ett tag nu, som redan är i USA
- Bra erfarenhet

Nackdelar med att åka som au pair nu:
- Jag har inte så mycket pengar då jag varit i malaysia nu, och att åka med lite mer fickpengar är ju alltid liite roligare
- Jag får vara med min familj endast en kort stund för att sen åka iväg ett helt år
- att åka om man är över 21 år och kan gå ut var som helst är ju ganska så grymt, jag är bara 19
- jag kanske inte kommer iväg i jan/feb som jag ville utan kanske mars/april

Fördelar med att åka till Norge:
- Jag får träffa nya människor
- jag får vara med miin familj längre innan jag måste åka
- Jag kan hälsa på min familj när jag bor i Norge
- Jag får bra erfarenheter
- Kommer tjäna pengar så att jag kan spara ihop lite och kunna använda dem till au pair när jag åker senare
- Jag kan gå på min älskade kompis Sannas student!

Nackdelar med att åka till Norge:
- Jag kommer inte åka till USA, utan skjuter upp det lite för att åka till Norge

Om jag åker till Norge så betyder det inte att jag inte kommer åka som au pair. Jag snackar alltså inte om antingen eller situation för att åka som au pair till USA det kommer jag göra, men nu kanske helt enketl inte är den bästa tiden för mig. Man kan ju åka som au pair ända tills man e 26 så jag har tid på mig.

Så min plan skulle se ut ungefär såhär om jag väljer norge:

Jag flyttar dit med 2 andra tjejer och den ena verkar hur go som helst. Vi skaffar jobb och lägenhet och jag jobbar som tusan i några månader, kanske från feb till efter sommaren eller längre jag vet inte riktigt, jag sparar ihop pengar och när jag bestämmmer mig för att flytta tillbaka till Sverige så är jag hemma en stund och sen åker jag som au pair till USA då eller så flyttar jag och Hedvig till England och jobbar och har det skoj, för detta är också en dröm för mig. Sen efter england eller så har jag fortfarande tid på mig att åka som au pair!

Enligt mig låter Norge planen grym i mina öron, det passar nog mig bättre just NU! Och vem vet jag kanske får jobb på något dagis vilket gör att jag får ännu mer barnerfarenhet och bättra på det på min nya au pair ansökan!

Många säger att jag ska åka till USA, men det är också många som säger att jag ska ta norge! Så det är typ 50/50 på rösterna från kompisar och så haha^^ Men enligt mig leder nog norge, jag har bestämt mig till 95% att det blir norge istället för USA, men still 5% kvar att lägga till, så beslutet är inte taget än men jag kommer bestämma mig väldigt snart, innan vekcna e slut i allafall!!

Något som är härligt att höra och känna är att kompisar och alla stöttar en, hjälper sååå mycket!!
och jag saknar mina vänner där hemma och ska bli så roligt att se dem igen, det bästa som finns att höra är att man är saknad!!

With the decision to be continued........ ;)

Måste bara säga tackk till er som hjälpte mig i inlägget under, såå snälla!! :)
Och om ni vill få ni mer än gärna säga vad ni tycker om mitt beslut! aldrig fel med lite åsikter! :)



Med eller utan

Börjar bli galen och det vet ni säkert om, men jag oooorkar inte vänta längre på att en familj ska dyka upp! Har länge länge kollat på andra sidor, typ greataupair.com och kollat runt efter familjer och självklart har jag hittat några som har varit intressanta! Men jag är så osäker på att det är bra att åka utan organisation? Jag vet att det säkert är många som åker utan organisation och att det fungerar bra. Igår hittade jag en familj som verkade jätte trevlig och de gillade mig med, men de är inte med i någon organisation och då tvekar jag såklart. Kan ju vara jobbigt att hamna någonstans där man inte känner någon eftersom att man kanske inte träffar lika många då man åker med organisation så går man ju på möten och möter au apirer där, men denna familjen bor i ARLINGTON Virginia, och jag har min älskade vän hedvig där plus att jag vet andra som är i D.C området och man kan ju umgås även fast man inte åker med samma organisation eller utan organisation, så det är ju ingen fara. Men jag vet inte riktigt, så undrar om ni kanske skulle vilja dela med er av vad ni tycker om att åka som au pair till USA utan organisation? skulle verkligen behöva lite råd och hjälp! :)

En annan sak jag har tänkt på är att strunta i au pair och åka till norge och jobba sönder och tjäna massa pengar och sen åka som au pair. MEd andra ord skulle jag skjuta upp min au pair dröm ännu mer, ibalnd vill jag verkligen inte ge upp au pair och känner att jag kan vänta hur länge som helst på den rätta familjen, men jag vet inte om jag kan det längre det är jobbigt att bara vänta och vänta och få bakslag. Så då e det klart att man börjar tänka ut plan B. och i detta fallet är det Norge. Men vet som sagt inte om jag klarar av att lägga au pair på hylla IGEN för jag vill verkligen verkligen åka!! HJÄLP NEEDED! What to do???

Hi Cassandra

Mailade ju till michigan mamman i onsdags och igår förmiddag hade jag fortfarande inte fått svar, så då skickade jag mitt svar igen till henne och strax efter så fick jag ett svar av henne! Hon skrev att hon hade jobbat så mycket dessa dagar så hon hade inte hunnit att svara på mitt svar. Men hon skrev i allafall att eftersom att deras "nuvarande" au pair ska åka hem av personliga skäl så behöver dem en au pair ganska så snabbt, så nu letar dem först och främst efter au pairer som är i USA nu typ i rematch. Men hon frågade när jag tidigast kunde komma och jag sa att absolut tidigast jag kan komma är den 10 januari, om ens det, då jag kommer till Sverige den 21 december. Det är väl mest tiden som kämpar emot just nu för familjen verkar jätte gullig och snäll! Barnen är såå söta, blonda små kids!
Så jag skickade tillbaka ett svar till henne och jag tror att hon kommer svara antingen idag eller imorgon USA tid!

Så vi får seeee hur detta gåår!! Om det icke blir denna familjen så hoppas jag på nästa! Både Emelie och jag är snart uppe i 20 matchningar och vi känner att den 20:e matchningen borde vara den rätta! haha så to be continued.... :D

A tangled story

Idag var vi på bio igen!! älskar att gå på bio härdå det är så billigt och bra för plånboken! Vi bestämde oss för att se Rapunzel, A tangled story i 3D. Vi har länge velat se den och nu var det dags!! Filmen är ju animerad och den var sååå himla bra! så gullig och helt underbar! ska definitivt köpa den när den kommer ut! Så himla sevärd film även fast man är 19 år kan jag säga er! Det singlade några tårar ner för min kind som alltid..hehe. En sak som verkligen suger med bio här i malaysia är att de har så kaaaallllt! seriöst de har typ världens turbo AC där inne s det känns som att det är minusgrader, helt otroligt, man sitter och hackar tänder, så kallt e det!! SJUKT! Vissa sitter i T-shirt medans jag och emmeli har tjocktröjor och jeans herregud!! haha en sak jag inte riktigt fattar är hur både jag och Emmeli kan tycka att animerade killar är snygga? Han som var med denna filmen var skit snygg för tusan och han eanimerad! haha lite puckat sådär, men men jag lovar att vi inte e dem ända som tycker så, eller? ;)

Filmen var grym och alla borde se deen!! :D




I morgon blir det upp tidigt (JOBBIGT) för att åka till Lucia träning, herre, vad roligt det ska bli......

Juste, ska berätta hur det går med michigan familjen, men orkar verkigen inte göra det nu så ni får kika in här i morgon då skrivr jag om vad som häänt! :D
God natt från Malaysia!


Ser väldigt miserabel ut på bilden, men det är vad ag är också, arg över att mitt hår ser ut som SKIT!
GRÅTT-SVART-GRÖNT-FULT-BLÄ-måste färga igen-SNART!



Michigan

En liten update på hur det går med familjen från Michigan, och allt jag kan säga är att jag inte fått något svar ännu, jag skickade det i onsdags och sen i torsdags var det ju thanksgiving, hörde inget i fredags och har inte hört något idag heller! Så vi får se, men det känns som att de kanske säger nej, eftersom om de skulle vara mycket intresserade så skulle de väl ändå svara ganska så snabbt på mitt mail eller hur?
Nu vet ni hur det ligger till i allafall, och så fort det händer något skriver jag det här! :D

Inte sammanhängande at all

Varnar för ett icke sammanhängande inlägg...Enjoy!

Ikväll ska vi ut, det var ett tag sen sist och eftersom att vi bara har 4 helger nu att ta vara på så tänkte vi att vi ska göra det vi är bäst på! nämnligen att dansa as fult och ha svin roligt! :D

Fick svar från ett dagis i trosa idag också. Jag hade frågat om jag kunde praktisera hos dem, med barn mellan 1-3 år, när jag kommer hem för att få mer barnerfarenhet. Japp det fick jag så gärna och jag är välkommen dit! Vi får se hur jag gör, om jag skulle matcha med en familj nu så behövs ddet ju faktiskt inte, men annars så ja jag funderar på det! vi får helt enketl seeee!! :D

Skulle förresten färga mitt hår nu innan, för att jag verkligen inte längre ville ha det jag hade då det var huuuur tråkigt och dassigt som helst, så jag köpte brun hårfärg och hur ser mitt hår ut just nu? Det är typ SVART och skiftar i GRÖNT!!!!! jag ser ut som jag vet inte vad, usch usch usch!! men ikväll får jag helt enkelt gå ut såhär, det finns inget jag kan göra liksom! BLÄÄ!!

Har inget annat att skriva om så skyfflar in några bilder... nya och oj så gamla!


typ världens fetaste, största och äckligaste gräshoppa!! UUU, väldigt äcklig!!


Vet inte hur ni har det hemma i Sverige men här är det sånt här väder och typ 30grader! kul att komma hem om 3 veckor och känna av den kanske 40 graders skillnaden om ni har minus 10. Hoppas det är varmare, jag kommer dööö av kyla!


och så en oldie, tagen i 8:an, jag och en kompis klädde ut mig till olika saker, här skulle jag föreställa emo, vet inte om jag lyckades så bra ;P På första bilden ser min hand heelt vriden ut, och på andra bilden så petar jag inte I näsan, bara så ni vet!

Ganska tråkigt inlägg, men såna finns det tyvärr :)Hoppas ni får en bra heelg!

Follow me

Följ mig på bloglovin, and you don't miss a thing! :D



Match nummer 19!

Sagt det förut men säger det igen, en matchning kommer alltid när jag minst anar det! när jag som minst är besatt av att kolla min mail! Omdet ska fortsätta såhär så får jag be emmeli gömma min dator varje dag så att jag bara kan kolla mailen 1 gång per dag, för jag lovar er nu loggar jag in MINST 30 gånger säkert på en dag, och nej jag överdriver inte....

Skit i det, nu över till Familjen! :)

Familj nummer 19 består av 4 personer, mamma, pappa, tjej 5år och kille 3år. Familjen haräven 2 hundra och 2 katter! mysigt! :) Familjen bor i West bloomfield, Michigan. Först av allt måste jag säga att barnens åldrar äger!! jag tror att om det skulle vara emm dröm famil för mig, så skulle den typ se ut så här om man tänker barnens åldrar! och det är ju aas bra!
Mamman jobbar som Emergency physician, som jag inte riktigt vet vad det är och pappan jobbar som acupuncturist and chinese medical practitioner, även detta har jag inte så mycket erfarenhet om vad det är. Fick inga foton eller så, vilket är lite tråkigt då det alltid är kul att se hur dem ser ut, men jag tänkte att efter som pappan jobbar som ja det där, så kanske han är typ ursprungligen från Kina? kan det kanske vara så? jag vet inte, bara en teori sådär :P

Båda barnen går på dagis en halv dag, 5 dagar i veckan, och au pairenskulle typ jobba 2-3 mornar i veckan och 1-2kvällar i veckan. Mamman har lite flexiba arbetstider som kan variera ganska så mycket, men hon jobbar typ 3-4 dagar i veckan, och när hon inte jobbar, utan är hemma så är jag ledig, inge fel med det ;P pappan jobbar 5 dagar i veckan mellan 8-9 till 5. Så då slutar man, tror jag :P

Det är första gången de ska ha en au pair men de skrev att de hade haft en au pair tidigare, men bara i 2 månader då au pairen var tvungen att åka hem av personliga själv, men de skrev att de hade gillat det och vill gärna nu ha en ny au pair! De vill att man ska känna sig som en i familjen och om de ker på familje saker så får man förlja med men bara om man själv vill, de tvingar inte med en då de vet att man kanske vill ha lite privatliv.
jag får även eget rum och badrum.

så jag mailade tillbaka till mamman och skrev att jag var intresserad at prata vidare och skickade även med lite frågor jag skulle vilja ha svar på och frågade om de hade några frågor. Så nu får vi se vad hon svarar och vad som händer! :)

Laughing our asses off

I söndags så hade vi inte så mycket att göra så vi bestämde oss för att gå på bio igen. Denna gången blev det You Again. Den filmen var riktigt bra enligt mig, gillar söta, romantiska komedier så mig passade den perfekt! Kommer inte ihåg vad vi gjorde i måndags förutom att vi tränade en liten stund. Det blev tråkigt efter ett tag då maskinerna inte fungerade, så efter typ 20 min så hoppade vi runt inne i salen istället, mycket roligt det också, och liiite jobbigt ;) I går så pluggade vi som satan, Emmeli blev klar med två uppgifter så det var GREAT! Pluggade från typ 10-17 och sen gick vi ner till gymmet och höll på i ungefär en timme. Upp från gymmet, in i duschen, ut i köket och hämta middag, in i Emmelis rum och äta middag framför vänner och sen skjutsade lena oss till Anna. Vi hoppade in i Annas bil och vi tre åkte mot lucia-träningen! WIHOOO!! hahah så himla rooligt. Anna är grym på att köra så det gick snabbt och vi hittade fram direkt, eller ja nästan i allafall. Anna hade fått en vägbeskrivning som sa att Pia (Hon vi skulle ha träningen hos) bodde på en väg och hus nummer 17. Vi kommer fram till vägen och parkerar bilen framför hus nummer 17. Vi går till grinden och vi frågar portvakten om Signell bor här? Ja säger an och släpper in oss. ytterdörren öppnas av ett hembiträde tror jag och hon släpper in oss, vi tar av oss skorna och jag tittar mig runt och så går vi in i vardagsrummet och då kommer en tjej i typ 15 års åldern som anna inte känner igen, och då slår det henne att vi är i heeeelt fel hus. Förlåt säger vi och tar snabbt som attan på oss skorna och små springer skrattandes därifrån. Herregud vad pinsamt det var, men såååå roligt! hahah

I allafall så hittar vi tillslut till Pias hus och vi blir insläppta, vi var de första som var där och så börjar vi prata lite och både jag och Emmeli känner att what the hell har vi gett oss in på. De snackar om noter, sopraner, tenorer, fyrstämmigt, ackapella och jag vet inte vad! Fick lite smått panik då jag inte har den blekaste aning om vad allt det där är. Jag kan ingenting m noter och jag kan verkligen inte sjunga! Så jag kände mig lite felplacerad.

Vi var typ 8 stycken totalt och så gick vi in i ett rum och så skulle vi börja sjunga. och ni vet när man absolut inte ska skratta typ som på när någon gör en redovisning, när det är tyst i ett rum osv, jaa detta var en av de tillfällena. Det kändes verkligen som att alla hade stenkoll på vad de gjorde och Anna och Alice är ju jätte bra på att sjunga och så kommer jag och Emmeli där och inte kan ett piss och ska försöka sjunga någorlunda bra med konstiga versioner av de vanligaste jullåtarna, jaa ni kan ju fatta hur mycket vi skrattade. Heeelt otroligt, såå jobbigt, allt jag ville vara bara att ställa mig upp för att sedan lägga mig ner på golvet och bara AS garva, men det gjorde jag ju inte, utan istället satt man och höll skrattet inne och gav ifrån sig gris ljudistället, BRA!!

Sån tur var blev det bättre senare så då sjöng vi på, men det var fortfarande pinsamt då det kändes som att jag typ förstörde allting medmin röst. haha. Jaja nog om det.

Efter sång-skratt-saken så åkte vi hem till Anna för jag skulle se hur hon bodde, och det var jätte fint. Inne på annas rum satte emmeli och anna på sig en halloween mask som såg så otroligt äcklig och äkta ut och så höll de på och fjanta sig och ÄNTLIGEN kunde man lägga sig ner och bara AS garva och det var precis vad vi gjorde! herregud så vi skrattade och vi hade så jävla roligt!! haha tack tack tack ör det!!

Idag ska vi fortsätta plugga och sen vet jag inte :) vi får se hekt enkelt :D ha det braa!

San Diego mamman

Mailade ju som sagt till mamman i Del Mar, San Diego och frågade om hon ville prata med mig, men fick inte svar förens igår. Och hon sa att hon nog skulle matcha med en annan au pair, så hon sa ursäkta för att hon inte mailat mig och önskade mig lycka till! Det där lycka till kan jag behöva faktiskt känner jag!!

Give me a GOOD family, please!

Match nummer 18!

Börjar närma sig 20 nu...

Vaknade och kollade mailen direkt, har blivit lite av en rutin för mig att alltid kolla mailen direkt när jag vaknar, hehe.. Så familj nummer 18 består av en mamma, tjej 9år och tjej 6år, de har även en hund, en katt och två fåglar. De bor i Del Mar som ligger vid stranden och nära San Diego, Californien. Om jag skulle fått den här matchen precis i början av matchningsprocessen så skulle jag vara as lycklig, för jag ville hamna i Californien och då  i San Diego, men nu vill jag helst till Östkusten, men är självklart öppen för allt!

Familjen verkade iallafall trevlig, mamman jobabde som ögondoktor på halvtid. Tjejerna är glad och spralliga och spelar piano och gitarr. Har inte pratat något med mamman då hon inte skickade ett eget mail, men jag skickade ett mail till henne och sa att jag ville prata på skype eller telefon, så vi får se om hon svarar.

Vad jag känner för denna matchen vet jag inte riktigt än, lite halvt på något vis, men som sagt vi får se om mamman svarar och om hon gör det får vi se vad som sägs och vad som händer... :)

WHat'S uP?

Hm, Snart bara en månad kvar i Malaysia. Denna veckan har gått as snabbt och varför vet jag inte riktigt, vi har väl inte varit sådär jätte bra på att aktivera oss, tar mest lugnt hela tiden, antar att ni börjar bli trötta att läsa det för jag skriver det hela tiden, men that's the truth. Men vi har inte bara varit döda, lite har vi gjort. I onsdags så bestämde vi oss tillexempel för att baka!! weii, tog fram 4 recept och bestämde oss att baka världens godaste cheesecake (verkligen helt seriöst den godaste) och cupcakes! Tog taxi in till Bangsar Shopping och handlade ingridienser, allt blev 98 ringit, hehe bara för lite små saker, men men, Hem igen och börja baka cheesecake, gick galant, efter den så började vi på våra cupcakes. De kunde nog ha blivit lite finare antar jag, haha vi är inte världens bagare men GODA det blev dem kan jag lova!


Emmelis underverk, den rosa frostingen var verkligen as cool skrikrosa! Fina va? haha


haha mina, jag förstörde verkligen när jag hällde över cocos(stavning?), men under ytan döljer sig i allafall ett E och ett C, orginellt va, Den här frostingen såg verkligen inte cool ut eller god heller för den delen, bara äcklig, men som jag sa tidigare, dessa cupcakes var sjukt goda! :)

Hm, vad har vi gjort mer? Ehm, igår var vi ute och åt middag inne i bangsar Shopping, beställde en ceasar sallad à la weirdo, den såg helt puckad ut och det var nötter, bacon, ett rått ägg och ja bara helt konstig.. :S
Vi tittade också på den 6:e harry potter filmen igår då vi ska se HP 7 del 1 idag! så nu vet vi vart det slutade liksom, är ingen direkt harry potter fans men jag är en nörd så att gilla harry potter är någon som står på krav listan :P Ska faktiskt bli jätte roligt att se den, det jobbiga är att försöka hänga med, 6:e filmen var ju lite sådär för smarta människor, och man måste tänka mycket mer och nu ska vi dessutom se 7:an utan text, eller jo det finns ju kinesiska och mandarin subtitles, men ja... Så vi får se hur det går! :)

Igår hade vi även en liten Disney kväll med Anna! :) Hon kom hem hit och hade med sig typ 10 VHS filmer och YES hon hade MULAN! Älskar den filmen så braaa!! :D haha så den såg vi, och så åt vi fruktsallad och chips, MUMS! Satt och snackade en hel del och skrattade såklart massor, sen så tog vi ett beslut också.

Anna ska nämnligen vara med i ett luciatåg och hon e den ända som är under 20 typ resten är skandinaviska mammor, och då kom hon med den briljanta iden att vi skulle vara med!! Lena har redan frågat hos om vi ville vara med i ett luciatåg för 2 veckor sen och då sa jag absolut inte direkt, men nu när anna skulle vara med i ett annat lucia tåg så började Emmeli tagga till, även fast detta är värre, det är liksom för 200-300 pers, hallååå??
Men nej emmeli ville verkligen, vet inte om det var för att man får 50-100 ringit eller det faktum att vi får en chans att skämma ut oss för massor av människor... Men japp, jag blev indragen och ska nu vara med i ett lucis tåg, usch vet inte vad jag ska säga, jag kan INTE sjunga och att sätta på sig ett sånt där linne är inte heller precis så roligt, men nu ska vi göra det och backa ur kommer inte på frågan..

hänt mer då? Det är svårt att hålla koll på vad man gör om dagarna, det är liksom små saker som händer och när det handlar om Emmeli och mig så kan det hända ganska många små saker som är konstiga, haha juste vi hade lite garderobs häng i mitt rum igår också innan middagen, haha vaddå är vi uttråkade eller vad är det frågan om?


Det var inte meningen att det skulle gå såhär, hon skulle ju självklart fösöka att komma ända upp, men vi kom på att det skulle vara för krånglit att komma ner så hon fick hänga där lite istället! haha


haha vet inte vad ni har i er garderob men jag har kläder och ett litet mongo som krupit upp och satt sig...

haha jaa det var en liten släng av vår humor här på andra sidan ^^

Skypade med Hedvig också!! Åh det var så länge sen och det behövdes verkligen pratas mellan oss! så roligt att höra hennes röst och prata på riktigt, om man kan kalladet så. Skypade först i torsdags kväll min tid (torsdags morgon hennes tid) i Ca: 1½ timme, sen skulle hon hämta sitt värdbarn, då gick jag och la mig, sen skypade vi igår, fredags morgon min tid (Torsdags kväll hennes tid) i Ca 3 timmar till. Tiden bara flög iväg och det var så roligt, vi snakcade om allt verkligen, hur jag har det, hur hon har det, american football, navy killar, malay killar, uteliv, au pair och om allt vi ska göra när jag kommer till USA och vad vi ska göra efter USA! :) Så lite planer har vi smidit!! ROLIGT !!

Idag så vaknade jag vid typ halv 1, men huvudvärk, USCH! åt frukost och kollade på tv, kollade lite på datan och nu väntar jag på att emmeli ska komma hem, hon är hos frisören och färgar sitt hår! så får se hur det bliir! Senare ska vi som sagt in till Garden mall (tror det heter så) och tittat på Harry potter, EXCITED :D

Au pair:

Ingen ny matchning ännu, och det är såå frustrerande, jag gör verkligen allt jag kan för att få en familj nu, är desperat efter en, men inte så desperat att jag bara tar en såklart. Men jag har mailat till LCC'er och frågat om de vet några familjer, har mailat SI och visat mitt intresse för vissa familjer på deras hemsida och Hedvig har tillcohmed snackat med sin värdfamilj och kollat om de vet någon som behöver en au pair! Så gulligt av henne och hennes värdfamilj! dem verkar verkligen helt toppen!! :D  Så det ända jag kan göra nu är att vänta, hålla tummarna och fortsätta vara helt obsessed av mid mail var tionde minut! WEII! :/

Det jag trodde...

Orkade verkligen inte vänta längre på att D.C mamman skulle svara, så jag skrev igen till henne och frågade om hon ville prata med mig eller inte. Fick svar att Hej ja du var på vår lista men vi har tyvärr valt att matcha med en annan tjej, hon har varit lärare och bla bla bla... Så det var ju som jag trodde, vilket suger.

Det sämsta är att jag har haft 17 matchningar och av alla dessa så har jag bara kännt den där känslan man ska ha med 2 stycken! Och de familjerna var den här och den där i Annapolis, Maryland, men båda tackade nej till mig vilket känns bajs verkligen. Familjerna jag vill ha vill inte ha mig, de familjer jag inte vill ha, vill ha mig... Kul snart är jag uppe i 20 matchningar...Vi får se hur detta går egentligen..

OTÅLIG

ÅH!! Blir så otroligt otåliiig! Mailade ju med mamman i söndags kväll (USA tid) och då skrev hon att hon jätte gärna skulle vilja prata med mig och hon sa att vi kunde prata på måndag eller tisdag (USA tid). Nu är det tisdagmorgon i USA och tisdag kväll här i Malaysia och hon har fortfarande inte mailat tillbaka, jag är så sjuuukt otålig nu och börjar tyvärr tro att de hittat någon anna eller så. Det här suuuuuuger!!! What to dooooo? :/

Match nummer 17!

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, seriöst, jag hoppas upp och ner på min stol och gör konstiga ljud, jag kan inte kontrollera mig själv nu alltså. Anledningen mina vänner är att jag precis fick en matchning i.........D.C!!!!!!!!
Närmare bestämt 15 min från downtown D.C!!!! Blev helt sjuuuk i huvudet när jag såg att jag hade fått ett mail från SI, skrollade ner snabbt för att se vart familjen bodde och vad står det jo...Washington, district of columbia!!!

Men jag är inte bara glad för platsen såklart, familjen verkarväldigt gullig, kan berätta om den.
Detär 5 personer, mamma, pappa, tjej 9år, tjej 7år och kille 6år. Barnen är jätte söta.
Mamman och pappan har ett eget företag som heter något, kommer inte ihåg vad så de jobbar så klart med det. Familjens intressen stämmer bra överns med mina, de gillar att sporta och gillar praktiskt taget all sport, precis som jag! Barnen gillar fotboll, simning, arts and crafts och att hoppa runt i trädgården typ, som sagt precis som jag!!

Au pairen får eget sovrum och badrum, TV, dator och telefon. Även tillgång till Bil. En positiv sak är också att deras nuvarande au pair har varit hos familjen i 2 år så det är ju ett gott tecken eller hur!! :D

Hade bara fått mail från SI och inte familjen, men jag mailade dem och sa att jag skulle vara intresserad av att prata med dem, frågade även när de ville ha en au pair och omde säger någongång i januari,jaa mina vänner då blir jag GLAD!!! :D

Så hoppas på det bästa nu, vem vet de kanske inte alls är så intresserade av mig, men men vi får helt enkelt seee! jag kan fortfarande inte sitta still och jag är helt mongo just nu, men jag är glad!!!!

Update:
Mamman svarade direkt på mitt mail och familjen ville ha en au pair i mid/late january!! halååå är det inte perfekt!?! :D Hon skrev också att hon gärna ville prata med mig! :) Så ska prata med henne antingen idag eller i morgon min tid....

Kanske blir jag lite för excited men även om de inte vill ha mig så känns det bra att det kom en matchning i D.C området! hur detta än slutar så är jag glaaaad! :D

Doughnuts and crying

Tag sen sist kände jag...hehe men här kommer en liten update om vad jag och Emm hållit på med.

I fredags så vart det utgång igen, det har blivit lite av en tradition att gå ut varje fredag. Det är mycket folk, inte för mycket inte för lite, utan bra och det är kuuul! Så tog taxi som vanligt runt 11 och åkte in till Reggae bar och tog en drink, kom lite tidigt då det var väldigt tomt på folk, men vid 12-halv 1 så kom det fler och fler så det blev lite roligare. Dansade som galningar eller ngåot som vanligt, och det är alltid lika roligt! skulle vilja se hur vi två ser ut när vi dansar egentligen, lovar att det ser roligt och helt puckat ut, men who cares? Inte vi! Hellre att man dansar och har kul och kanske ser lite ful ut än att stå och bitch blicka andra tjejer och stå och pressa i ett hörn och tro att man e så snygg liksom, så ....

Efter reggae bar blev det et snabbt besök till 7/11 för lite vatten, man blir otroligt törstig av allt dansade kan jag säga och det var anledning till att vi köpte vatten, inget annat;) När vi går dit följer 2 killar efter oss, sen när vi kommer ut från 7/11 så sätter vi oss på en mur för att andas lite, killarna kommer fram och börja snacka på som tusan, vi sitter där och försöker dissa dem, det gick sådär, de frågar hur gamla vi var, de var tydligen 22 och 24, tror jag och Emmelii sa att hon var 20 och de gissade på att jag var 21? 24? 26? 30? Tillslut sa jag, nej jag är faktiskt 23, aha sa dem, haha jag ser ut som en 12 åring och de går på att jag e 23 sååå fulla var dem... Sen åkte vi hem och sooov!

Lördag bestämde vi oss för att åka in till Time Square och kolla runt lite. Jah köpte faktiskt min första julklapp! YAY!!Det blev min systers julklapp som fick äran att bli köpt först, kan icke säga vad det är eftersom att hon läser här ;) Köpte även en kort-ljusgrå-tunn-kind-of-kavaj, 15 ringit kostde den haha tyckte jag kunde unna mig den! ;)

När vi kollat klart i butikerna så vart i hungriga och vart är ett bättre ställe att stilla sin hunger på än på Krispy kreme??? Har aldrig fikat där förut så det var roligt att testa på!! och det var absolut inte den sista gången jag går dit!! fy tuuuuusan vad goda munkar det har där!! WIHO! Så för mig och emmeli blev det två munkar var och en varm choklad, MUMS! Då kanske ni tänker oj vilka tjockisar, haha då vet ni inte sp mkt om oss eller om mig, jag har en väldigt bra förmåga att inte gå upp i vikt, hur mycket jag än äter så ser jag likadan ut! Det ni! Så de 2 munkarna och varma chokladen satt fint i magen och om jag ska vara ärlig kunde jag äta 1 munk till! haha sååå gott!!

Pratade också med min syster på skype igår en timme eller så, trevligt! :)
Idag söndag har vi inte gjort så mycket, satte oss framför TV och kollade på EMA med en påsemorötter! haha alltid lika gott! :P Sen så var vi nyss nere vid poolen efter middagen. Det blixtrar, åskar och regnar så det är ju det bästa pool vädret haha^^ satte på oss bikinin, shorts, T'shirt och strumpor och hoppade ner i poolen och blev barn igen hahaha :P Ikväll blir det nog film, man blir faktiskt lite seg att bada i en timme så det ska bli skönt att ta det lugntt ;P

En rolig sak som hände under helgen är att jag fick ett jobb hemma i trosa!! :D  kommer ju hem från KL den 20 december och åker till USA tidigast den 20 januari och under denna månad så kommer jag jobba som typ personlig assistens! WIHO!! är sjukt glad, man kan ju inte få nog av pengar, ska bli spännande att se hur det är att jobba som det! :)
Hoppas er helg varit braa!!


Emm och mitt! :D


Sååå gooda!


Den godaste varma chokladen ever! Smakade som smält, varm choklad glass!! Såååå god! :D
2 munkar och denna kopp med varm choklad kostade 15 ringit typ 35 spänn!!!  SJUUUKT!


Poolattack!! :D

SEE YA!

Match nummer 16!

Jodå ibland så kommer det mail till min tomma inkorg, och denna gången var det ett mail från SI och från en familj på 5personer. Mamma, pappa, kille 8år, kille 11år, kille 11år. De bodde i Sctoch Plains, New Jersey.

Direkt när jag fick matchen så kände jag direkt att det inte var något för mig, kan inte riktigt veta varför, men det kändes inte som att det är denna familjen jag ska spendera ett år med, så jag tackade nej till denna.

Har fortfarande kontakt med en LCC i D.C området och hon har en familj som har en nyfödd (3 mån) som behöver en au pair i jan tror jag, vet inte så mycket detaljer, men hon skulle iallafall möta dem och prata om lite saker den 20 nov och då sa hon att hon skulle säga att jag var intresserad så jaa jag hoppas på det bääästa!! :)
Skulle nog inte skada om någon höll en tumme eller två!

När ajg evt mer kommer uppdatering såklart ;)

Hoppas Hoppas Hoppas

Mailade ju som sagt några LCC'er igår och frågad om de visste några familjer som behöver au pairer i deras områden. Fick svar från 2 av dem och de skrev:

Dear Cassandra:
I am the counselor for Au Pair in America in Washington, DC. I have a family who is interested in reviewing your application. I will be sending it to them today. I hope they contact you. This family was specifically interested in au pairs from Sweden.

Hi Cassandra - I would be happy to help you!  I will send your information to all of the counselors in this area - and we will see if we can help you to match in this area.
Let me know if you need anything else.
Good Luck!

Det låter ju jätte bra om jag får säga det själv!! :) Blev såå glad när de skrev det och att de svarade så fort!! :) Nu får jag bara hoppas att den där familjen kontaktar mig och kanske fler familjer då de visar min application till familjer som behöver au pair i januari eller senare! Sjukt bra!

Juste tänkte fråga er också som har LCC, om ni skulle vilja dela med er av dens mail till mig? Har fått från Hedvig och Malin redan och det är jag såå tacksam över, men man kan ju inte ha för många eller hur? Så om någon vill hjälpa mig skynda på min matchningsprocess så gärna! :D

Au pair = Å pär

Kan börja med rubriken, hm vet faktiskt inte varför jag kom och tänka på själva namnet, kanske var det för att jag pratade med lilla hedda på Fb kanske inte.. I allafall så heter det ju Au pair, men hur tusan säger man det? Jag säger i allafall som det stavas, med Au ihopliksom Au pair, ja som det står helt enkelt, men min kära Hedvig säger au pair som Å pär, haha tycker det e lite roligt, vet faktiskt inte vilket som är vanligast, men Au pair tyckr jag låter mer rätt, haha sorry hedvig ;) aja från detta lilla struntprat till något annat! :)

Det börjar bli tunnt på familjer som sagt som trillar in.Har inte fått någon sen Ohio familjen coh jag hoppas verklgien att den rätta familjen ska ploppa upp snart, bara sådär liksom! Så mailade SI, de kunde icke göra något ju, så frågade Hedvig om jag kunde få hennes LCC's mail ochdet fick jag självklart! Skickade ett mail till henne och hon svarade snabbt! WEII, älkar såna människor alltså, hon skrev i allafall att hon mer än gärna ville hjälpa mig och om det var något jag undrade över så kunde jag bara fråga och då blir man ju hur glad som helst när man ser det eller hur!!? :D OCh inte nog med att jag fick hedvigs LCC, jag fick även en hel drös av LCC'ers mailadresser av Malin, då blir man ju ännu gladare!! Så har setat och knåpat ihop ett mail och har redan skickat iväg det till dem wihoo!! känns skönt att kunna göra något själv faktiskt istället för att bara sitta som ett litet lamm och vänta typ.. Så nu känns det bättre och hoppet är tillbaka!! :D

Något som inte känns så roligt är att jag skulle försöka mig på att ändra lite i mitt au pair brev, visste inte om det funkade men jag försökte och det gjorde det tydligen, men sen blev det helt mongo och mitt brev bestämde sig för att det inte ville ha mer ord så nu har jag inget slut på brevet, ni vet "So if you liked............I look forward to hearing from you...........Cassandra" blir frustrerad men får helt enket stå ut med att det inte står så i mitt brev, hehe kanske blir lite unikt då! :D haha

Såå i morgon när jag vaknar så kommer jag rusa till datorn och kolla mailen oh då hoppas jag för allt ivärlden att jag har fått något roligt mail! om inte så ja...

När jag går och lägger mig på kvällarna så tänker jag jämt och ständigt på USA, kan inte tänka på något annat, och eftersom att det nu skiljer 13 timmar melllan oss så längtar jag alltid till min kväll/natt för då är amerikanarna upp och kollar efter au pairer eller hur!! och det är ju as bra! så me really like the nights!! :D

OVer and out..

En sann nörd

Det kan jag helt ärligt säga att jag är! I allafall när det kommer till ämnet au pair i USA!
Känner mig alltid som världens tönt så fort jag börjar prata om au pair med någon som inte har det intresset som jag.

Och nästan varje dag jag pratar med Emmeli så lyckas jag klämma in ett
"Jamen vet du vad jag läste i en au pairs blogg!" eller
"Det är många som gillar den filmen, vi borde se den"
Emmeli: Vilka gillar den?
"Alltså, ehm en au pair, jag läste det i hennes blogg och hon tyckte den var bra! :D"

Läser också sjuuukt många au pair bloggar, för det är sååå roligt att läsa om allas liv där borta och jag hoppas att jga kommer få träffa vissa av er (haha trot inte alla går ;))när jag gör entre i USA!! :D

Går också jämt in på de olika organisationernas (SI, CC, STS) sidor på facebook, för att se vad som händer liksom! och vi får ju inte glömma SI's sida där de ha värdfamiljer, jag är som ett litet barn på julafton när jag ser att nya familjer har kommit upp! Det gör mig sysselsatt kan jag säga, Love it!

Fick ett litet tips från Cornelia att jag kunde skicka ett mail till SI och fråga om det finns något jag kan göra som gör att allting går lite snabbare, att jag kanske kan få fler matchnigar, ja ni vet det där om att man inte orkar vänta....Så jag skickade iväg ett mail och sa att det börjar bli glesare och glesare mellan matchnigarna och jag frågade om det fanns något jag kunde göra, fick svar idag om att det inte gick att göra så mycket, hm det söög ju så jag får fortsätta vänta! :) WEII!

MEN, eftersom att Hedvig är i D.C nu som au pair så tänkte jag sno hennes LCC's mail och kanske maila henne och fråga om hon vet några bra familjer till mig! det är väl bra? för så kan man väl göra ? :O aja jag hoppas på det i allafall, känns lite bättre då! :)

Annars idag så har vi precis tränat, börjar bli värsta muskelberget nu juu! Eller inte, har aldrig varit och kommer aldrig bli sådeså. Jag lyckades också få en bula idag, japp den har front row i mitt bakhuvud. Emmeli gav mig denna present, hon atackerade mig när jag satt på hennes säng och då slog jag i huvudet på ett mini bord som stod på hennes säng, INTE skönt, men så kan det gå om man stoppas in oss två i samma rum kul va?

Juste har börjat kolla lite på Skins, en serie som handlar om engelska tonåringar som typ knarkar och är helt sjuka, har bara sett första avsnitten för att Surfthechannel är duuumt men ska se fler avsnitt såklart! :) 
Kollar också på Paradise hotel och det är så det bästa som finns haha! Lite roligt nu att kolla också, min gamla klass kompis är med där nu, lite roligt, får se hur det går för honom, kan ju säga lycka till Damir eller något...

Nu ska jag dusch och  sen ska vi ut och äta, och juste jag har inte kollat mailen på 10 minuter, kanske har det trillat in ett mail!! :D N.Ö.R.D.

6 weeks

Idag är det måndag den 8 november, klockan här i Malaysia är 17:33 och det är exakt 6 veckor kvar tills jag åker härifrån och landar i trygga, normala och förmodligen kalla Sverige. Vet inte vad jag ska tycka om den informationen riktigt. Det känns som att jag vill uppleva ännu mer här och jag vill göra små saker som man bara måste göra, jag vill åka in till chinatown igen, gå på central market, åka upp i petronas, åka upp i teletornet m.m.

På 6 veckor kan man göra mycket och jag hoppas verkligen att vi kommer hinna med dessa saker, och eftersom det ända vi "måste" göra här nere är att plugga eller ja Emmeli pluggar så har vi ju väldigt mycket fritid och strö tid som vi kan göra precis vad vi vill på, men vi är sååå lata. Vi orkar ingenting och gör inte speciellt mycket på dagarna vilket får mig att skämmas lite, men det är faktiskt så att när vi var här i början så gjorde man alla nya saker och nu när man funderar på att göra  det igen så tänker man bara, nej men vi har varit där redan eller nej vi har gjort det 2 gånger redan. Hm, ja lata!! Men what to do? Gör inget för mig att slappa och bara göra det man vill, ganska så skönt att inte flänga runt överallt faktiskt!  :)

Men å andra sidan så ska det bli otroligt skönt att komma hem! JAg får träffa min familj, mina vänner och sova i min säng och faktiskt klä på mig ordentligt med kläder!! Förstår inte rikigt mig själv när jag skriver det, men jag saknar kylan pytte lite faktiskt men det vet ni ju för det har jag tjatat aldeles för mycket om nu, så det var sista gången jag nämner det här! :)

Hehe gör om sagt inte så mycket på dagarna och idag var inget undantag, det enda jag gjort idag är att jag försökt fixa ihop en design till älskade Hedvig, får se om hon gillar den och att den funkade :S Den blev lite knäpp på slutet så får se om den nya designen syns eller den gamla! :) Skulle tränat idag men både jag och Emmeli tog en dusch istället, åh mycket bättre enligt mig! :) Träna får vi göra i morgon! :)
haha fyy vad fult, jag har slutat nästan varje stycke med en smilie, haha roliga och uppfinningsrika Cassandra (inte), känner att jag borde sluta nu så hej!

Au pair -

Inte en match
så långt ögat kan nå,
inte ett ända mail
på flera daaar!

Med en dator i mitt knä
och en mail som är tom,
går jag i mitt rum
och tänker på USA!

massa au pairer
åker ju nu...

Mitt tålamod är kort
det har nästan blåst bort
men nu är det så
att jag måste vänta
kanske massor av dar

Detta suger såklart
det går ju med snigelns fart
vad ska jag hitta på
jag vill ej vänta
snälla ge mig ett mail!

Med denna vackra ihopskriva snutt vill jag självklart säga att min mail är tom på mail från familjer! Blir galen, vill icke vänta längre! Ge mig en dunder familj nu! gärna imorgon eller så! nej nu förresten!!
Haha herregud vad tråkigt jag hade nu tydligen!! haha nääääästa Tomas Ledin ju! Inte sommaren är kort utan mitt tålad mod är kort ska den heta! :D


Last night with Cass and Emm

Igår var en helt sjuuuuk kväll verkligen! Helt otrolig.

Vi fixade oss i ordning vid halv 10 kanske och vid halv 11 - 11 så gick vi ner på gatan för att ta en taxi, efter att vi kört runt inne i KLCC så fattar både jag och Emm att taxi chauffören inte har någon aning om vart han ska. Vi försöker få honom att förstå att vi ska till reggae bar Chungkat (vet ofrtfarande inte hur det stavas?), AHA säger han och svänger lite åt höger och lite åtvänster så är vi framme efter typ 25 min istället för 15..suck..

Gick in, fick en drink och satte oss och pratade lite, satte oss på heelt fel ställe då vi satte oss precis under AC som sprutade ut kyla så enligt mig har vi nu varit med om istiden, usch vad vi frös, så vi gick upp och ut på balkongen för att värma oss. Varma och glada gick vi in för att försöka äga lite på dansgolvet, och ja självklart gjorde vi det..haha enligt oss själva dårå, de som såg oss måste trott vi var knäppa för vi hoppade, snurrade, slänge med armar och ben överallt och ja vet inte hur vi såg ut, men vi brydde oss fakiskt inte, vi hade skit roligt!!

En sak som är jobbig här är vissa killar. Killar som är aldeles för mycket och som siktar in sig på ett offer (tjej) som dansar och sen bestämmer sig för att han SKA dansa med offret även om den inte vill, japp såna hatar jag.. Igår fanns det flera stycken run omkring oss, fick inte en sekund fri. Vi försökte dansa på de ställen där det danns mycket plats då vi tar lite större plats när vi dansar haha, men efter 20 sekunder är det smockat, jag skojar verkligen inte, det är ssmockat med killar runt en som drar i en, ropar på en, tittar på en och att de håller på och dra i en, ja det klarar jag inte av.

En kille tog tag i min arm, verkligen klämde så det gjorde as ont, jag säger att han ska släppa och ger han min BB (haha Bitch blick) han släpper och sen tar han tag igen, ännu hårdare, en vakt säger till honom att back off, han slöpper och jag ser inte mer av honom sen, skönt, ville helst slå honom faktskt. Jag må vara tunn och liten utöver att jag ärlång såklart, men jag är INGEN trasdocka som man kan slänga runt på eller bestämma över.

En annan kille kom fram och ville dansa lite med Emmeli, bara vanligt. Sen kommer han tillbaka en stund senare och vill dansa med henne igen då vi håller på och tönt dansar, och då typ pressar han sig emellan mig och Emmeli och ger mig en blick som säger "HA! du ska inte få dansa med din kompisa inte, nananana" verkligen retades typ, jag blev sur då han gjorde så flera gånger om sen, bara kom emellan och drog bort med Emm från mig, jag säger till Emm att om han inte drar så slår jag honom, okej säger hon och försöker gå bort fron honom, han försvinner, han kommer tillbaka och då står ajg återigen bredvid och tittar på hur mongo han egentligen är, går fram till Emm och han och knuffar undan honom, han undrade säker vad jag höll på med och vad mitt problem var men han fick då smaka på min BB, HA! Din loser dra här ifrån ville jag säga, unde resten av kvällen störde han inte oss något mer! SKÖNT!  

Åkte hem runt 3 och jag tror vi somnade runt halv 5, kanske vid 4. Kvällen var verkligen super kul och vi dansade som aldrig förr och det är sååå skönt att man kan se helt mongo ut på dansgolvet, jag menar ingen känner oss, eller jo jag tror folk börjar känna igen oss där men ändå! om 5 veckor är jag i Sverige igen och kommer ALDRIG mer se dessa männsikor igen och då får man se konstig ut! Hellre att man dansar konstigt och har sjukt kul än att åma sig och hålla på. :D

"Puss och kram vi ses på stan" - Emelie Skorpan Bergman <3








Life as I know it..

Idag var en mycket aktiv dag måste jag säga, och dessa dagar som denna är otroligt sällsynta, måste skörpa oss och hitta på mer saker, lätt att man blir laaaat annars och det vill vi ju inte!

Idag iallafall gick vi upp runt 10, åt frukost, kollade på paradise hotel och några andra avsnitt av andra serier. Klockan 3 tar vi taxi in till Mid Valley för lite bio och köp av nödvändigheter! Äntligen!

Bion som vi såg var Life as we know it och jag har hört att den skulle vara väldigt bra och det var den verkligen! Den var romantisk, gullig, sorlig, rolig och ja typ allt! så himla bra film, en sån man kan se flera gånger om utan att tröttna på den! Grät såklart som en liten bebis.. Filmen är verkligen sevärd och om man inte sett den så se den! :)

Efter filmen så gick vi och handlade lite bra saker. Köpte en extern hårddisk som jag är väldigt glad över, 250 GB och den kostade 320 svenska kronor, vilket enligt mig är billigt så glad blev jag som sagt. Köpte även underkläder eftersom att det också är så billigt här! typ 40 svenska kronor för en BH, otroligt!! :D Juste hanldade hårfärg, tanken var att jag skulle bli lite ljusare men det funkade inte så bra så istället blev det typ grön-grått-ickeblont-ickebrunt-dassigt. Inte kuuul! får se vad jag ska ta mig till med trasslet!!

Ska fortsätta pilla lite med min hårddisk nu, lägga över alla mina bilder och sånt! ROLIGT! :D

Kategori

Sammanfattning då...

Okej ska göra ett litet försök med att berätta så gott det går hur vår borneo resa var i korta drag, orkar inte med ännu ett super långt inlägg, det tar lite på mina krafter måste jag säga...I allafall, here we go!

De första dagarna har jag redan skrivit om tidigare så om ni vill läsa om det så klicka här!

Berättar från där det inlägget slutade, alltså vid att vi gick och la oss tidigt för att sen dagen därpå åka till Lankayan!

När jag fick reda på att vi skulle till den här ön så googlade jag den direkt, och det kom upp as fina bilder och det verkade vara värsta paradiset, så jag hade väldigt höga förhoppningar, dessa förhoppningar krossades totalt av verkligenheten. Det var så otroligt MYCKET finare än jag hade sett på bilderna och det jag ade föreställt mig! helt sjuukt! det var verkligen ett paradis och man gick runt och sa OMG, Hela tiden, det går inte att beskriva hur fint det var. Ön är väldigt liten man går runt ön på typ en kvart, 5 min om man springer eller om man är som jag som ska pilla på allt i vattnet, titta hit och dit, ja då tar det typ en halvtimme! :) Jag och Emmeli fick bo i en egen liten stuga som inte var så liten, den var svin fin med världens finaste utsikt verkligen helt otroligt! man stod på balkongen och såg ut över havet, vi bodde ju på stranden så härligt!

Eftersom att vi kom dit runt halv 11 så gick vi runt lite och kollade och sen packade vi upp och fixade, sen åt vi lunch vid ett, jag och Emmeli satte oss på första parkett med utsikt över vattnet. Svin god mat och trevlig personal. Efter lunchen gick vi och snorklade. Vi såg bläckfiskar, små hajar, massa fiskar med fiin fina färger, stjöstjärnor och massa mer! Så coolt! Senare på kvällen så kollade vi också på sköldpadde ungar som skulle släppas ut i vattnet, så himla söta!! Ut i vatnnet kravlade dem och så vips var de borta i mörkret! :)

Dagen därpå så gick vi upp tidigt, åt frukost och sen tog vi en båt ut lite längre från ön för att snorkla på djupare vatten, det var fin coolt! har inte gjort det förr så coolt och lite läskigt, man vet ju inte vad som kan finnas i vattnet liksom. När vi hoppade i i början så stack det överallt på kroppen, så himla jobbigt och irriterande, och både jag och Emmeli var nära på att ge upp och sätta oss i båten, det var äckel planton eller så som stack så ini norden, men när vi simmade en bit så blev det bättre! Vattnet var ljummet, det var typ 4 meter djupt, inte så mycket med andra ord och vi såg massa fiskar och hajar, LÄSKIGT! fick lite panik och kände för ett ögonblick att jag ville hoppa upp på emmeli och sitta tryggt på hennes rygg, men nej jag klarade mig som tur var. Efter typ en timme så åkte vi tillbaka till ön och bara tog det lugnt, snorklade lite till ,kollade på när personlaen spelade fotboll på stranden, låg i hängmattan och lyssnade på musik och vi var bara allmänt lyckliga! Så hääärligt! så nu vet jag vart jag ska åa på min smekmånad! :D


































Okej det där var typ MASSA bilder från Lankayan, visst ser det underbart ut?! :D hoppas ni blev lite avundsjuka i allafall. ;P

På söndagen gck vi upp as tidigt för att vid 7 åka båt tillbaka till fastlandet, och båtturen tar en och en helav timme, men det SPÖ regnade så v blev tvugna att vänta ett tag vilket inte var så kul då man var skit trött och det regnade och det var fuktigt i luften. Efter att regnet lugnat ner sig lite så tar vi varsitt paraply och går den långa bron till båthuset eller vad man ska kalla det. och där så väntar en båt med bara tak! Och det spö regnade fortfarande, hm...kul!! Jag och Emmeli drog en gul fin regnponcho över oss och runt oss och ja vi såg väldigt mobbade ut där vi satt, båda med ipod i öronen och död blick. En och en halv timme senare kom vi fram och blev då hämtade av en mini buss som skulle ta oss till Orang Utan reservaten eller vad det var. Kom dit och åt lunch och sen vid 3 så gick vi för att se orang utangerna. DEt var  svin coolt att ha sett dem, såå söta, eller inte de gamla stora såklart men de två mindre var skit söta, en av dem var en liten bebis och var så himla gullig! satt och klängde på mamman och såg allmänt gullig och rädd ut! KUL var det och det blev lite bilder. Efter det så gjorde vi inte så mycket. Stannade inne på rummet och tog det lugnt då vi var väldigt trötta, åt middag och sen gick vi och kollade på tv, en skräckis jag bestämde mig för att inte titta men såg kom ett namn upp: Ed Westwick och då måste man ju se!! Så japp ännu en skräckis har passerat för mina ögon, förstår inte hur jag kan titta på dem, menden var faktiskt riktigt bra, läskig, spännande och ja hela det där skräckis köret! :) 100 feet hette den!:)

Sen på måndagen så åkte vi hem vid halv 10, och kom hem vid 2. Gjorde inte så mycket, var slut efter allt resande hit och dit, så vi tog det lugnt, skönt att sova i sin feta sköna säng igen!! :) Igår slappade vi IGEN! Hade lite paradise hotel maraton! haha älskar det! så himla sjukt, men så underhållande! kollade typ 10 avsnitt i sträck, sen kallade sängen. Idag tog vi lite sovmorgon, Pelle coh Lena åkte till sjukhuset då Lena är sjuk, vet inte vade det är ännu men hoppas att hon blir bättre snart, kollade på de 4 resterande avsnitten av paradise hotel och så har jag kollat mailen och nu sitter jag här. OJ oj vad aktiv man är här alltså! helt sjukt!

I morgon hoppas jag att vi kan åka och shoppa, måste köpa hårfärg och lite skit. Ska bli lite blondare då mitt hår har sån ful färg nu, urtvättat och om jag färgar det mörkare så försvinner det på en gång, så blont it is!

Här kommer lite bilder från när vi såg Orang Utangerna!! :D








Så det var en tunn summering om den veckan, men nu vet ni lite vad vi har hållit på med! :)

PS.  Mailade med Ohio familjen och läste igenom deras au pair brev, det visade sig att mamman bara jobbade 2½ dag i veckan vilket betyder att hon e hemma ganska så mycket och det är något som jag inte vill, tyvärr, så Nix tilldenna familjen med! Hoppas det kommer en ny snart, skulle inte sitta fel med en familj i DC!! :D

Match nummer 15!

Har ju varit borta en vecka nu och då utan internet varje dag som jag är van vid. Så det betyder alltså att jag inte kunnat titta mailen stup i kvarten, vilket kan vara både bra och dåligt, hehe. Men i allafall så hade jag hoppats på att få en match till under veckan jag var borta och YES det fick jag! :)

Det här blir familij nummer 15, och jag undrar fortfarande hur många familjer jag ska gå igenom tills jag hittar den "rätta".

Den här familjen består av mamma, pappa, kille 2år och kille 4år. Familjen bor i Solon, Ohio. Vad jag tycker om ställe så vet jga inte riktigt. Man ska ju ändå gå på familjen men allt ska ju stämma, även vart man bor. Känner väl att Ohio kanske inte är en stat som många au pairer kommer till, men vad vet jag egentligen, det kanske är skit många, men det är vad jag tror. Då hm.. jag vet inte. Familjen hade heller inte skickat med något brev så jag vet inget om dem, men jag kan ju bara maila dem och be dem skicka brevet så ska nog göra det. Sen får vi se vad som händer efter det! :)
Glad är jag iallafall att jag fick en familj nu efter ett aldeles för långt uppehåll!! :)

Back "HOME"

Är tillbaka i KL nu, kom hem idag runt 2, tråkigt att lämna borneo men ändå skönt att komma hem, hatar att leva i en resväska hela tiden. Har hållt på hela dagen idag med att lägga in bilder på datron, valt ut bilder, kollat mail, fb, bloglovin m.m. känns lite bättre nu måste jag säga, har blivit uppdaterad om vad som hänt här och var den senaste veckan, skönt! Håller just nu på att ladda upp bilder på facebook, så om ni vill se bilder KOLLA DÄR!! Kommer lägga upp några bilder och någon video här också, men inte just nu, orkar inte, ska också skriva lite mer ingående om vår härliga tripp snart, gör det kanske senare eller i morgon.

Hela denna veckan har jag inte fått en enda mactnning men så fick jag en i natt(min tid), wihuu!! kul! Berättar mer om den senare! skriver ett inlägg då! Nu ska jag fortsätta med mina bilder! :D


Ett litet smakprov från ön Lankayan!

RSS 2.0