birthday girl

min födelsedag idag! eller ja man kan ju säga att jag är både 18 och 19. 18 i sverige och den sidan och 19 här i Malaysia då klockan e halv 1 på natten, onsdagen den 1 september, alltså min födelsedag!

Första gången som jag firar min födelsedag utan min familj, känns lite konstigt oc tråkigt, men jag klarar mig nog!
man brukar ju alltid få söta sms av sina väner typ några minuter över 12 när det är ens födelsedag, men hittills ha jag inte fått något. Men det är ju inte så konstigt eftersom att det fortfarande är den 31 auguti överallt förutom här..

så nu ska jag sörja över att ingen förutom emmeli som sitter bredvid mig sagt grattis! hej så länge!

One month if you count the vacation. . .

Idag är det den 30 augusti, vilket betyder att det är 2 dagar kvar tills ajg blir....19! weii! det är kul att fylla år men 19 är ju bara onödigt, det gör ingen skillnad alls, man blir bara ett år äldre, that's it. Men som sagt, kul att fylla år!
Men idag är det också 1 månad sen jag åkte från Sverige, och jag har alltså redan varit i Malaysia i en hel månad, tiden har gått sjukt snabbt, men det kan ju vara för att min familj var här i 19 dagar och vi hade semester, men skit samma, jag har varit här i en månad och jag har fortfarande 3½ månad kvar and I like it!!

Idag tror jag det var första gången på 2 veckor som jag och Emmeli gick upp innan 12. haha helt sjukt vad vi e lata, men så blir det ibland. Vi gick upp halv 10, och det är väldigt tidigt för oss ;) haha pluggade lite, fixade lite, trixade lite och nu sitter jag här. Vi skulle gymma idag men vet icke om det blir av...orkar vi det idag? vet inte (;

På au pair fronten har det fortfarande inte hänt så mycket, men det gör inte så mycket jag hatar ändå att gå in på mailen och kolla om något trillat in, eller så är det inte så! Jag blir galen, är det bara jag som är helt besatt av att gå in på mailen och kolla om man fått något typ varje kvart? blir ju tokig på mig själv. Herregud jag måste sluta med det. I allafall så har jag nu gjort en video, men nu måste jag vänta på att den ska bli godkänd, vilket är ännu en sak som jag måste kolla hela tiden. Men det kommer väl ta ett tag, plus att de kommer säkert inte ens godkänna den för att den inte funkar eller något för när jag gjorde den vart den helt puckad, en jag hoppas på det bästa. Nu ska jag hitta på något at sysselsätta mig med! hej så länge!


Sysselsatte mig med att fixa till min lilla nörd-hörna. Satte upp fina bilder på mina vänner och min familj, åh studenten vad jag saknar den dagen så braaa!!! <3


Det är lampan som gör att jag är så blek, men jag ska inte ljuga, jag är inte brun hur nu det kan vara möjligt när man bor i ett land som detta. .

Video - Hi my name is....

Jag funderar på att fixa en video till min au pair ansökan. Känns som att man kankse har lite mer tur och större chans att hitta en familj då. Eller det är i allafall vad SI säger. De rekomenderar ju att man ska göra en video så att värdfamiljerna kan se dig i "verkligheten", det kanske blir lite mer personligt än bara ett brev och några bilder. Så nu ska jag göra en video. Känns som att det är en bra ide! är trött på att logga in på mailen som ett freak en gång i minuten och kolla om man fått något mail! nu jäklar ska jag få massa....eller inte.

Vi får helt enkelt se om jag har en framtid som skådespelerska eller inte...


1 vecka!!

4 dagar sen uppdatering, jag börjar alltså inte bli bättre på den fronten, men så kan det vara ibland. I helgen gjordes inte så mycket, vi var hemma och tog det lugnt på lördagen, men vi gick ut på kvällen! Vi gick till samma ställe som jag, imnda, natta och emmeli var på när de var här förut, stället heter Aloha och ligger inne i centrala Kuala Lumpur. Det är ett riktigt trevligt ställe, med bra musik och ett dansgolv!! Synd bara att det är sån liten yta att dansa på, man behöver ju liksom lite space när man gör sina snygga moves..! i allafall, där spenderade vi lördagskvällen. Vi drack drinkar och träffade lite senare på två nya kompisar vi träffat tidigare. Vi var med dom och det var hur trevligt som helst. Vi kom hem runt halv 4, och då dök vi ner i sängen direkt!! Sov som en stock!

I söndags tror jag inte vi gjorde något speciellt, kollade typ på tv hela dagen och film, men det var härligt efter nattens all dans! Hade lite sex and the city maraton och gick och la oss halv 6 på morgonen, hm inte bra. I går.....ja vad gjorde vi igår? Kommer typ inte ihåg, men vi skulle ha åkt in till stan och ätit men det blev inte av eftersom att vi var så trötta och sega. Vi tränade i allafall i en timme och det var trevligt som vanligt!! :)

Och idag då så har vi klättrat! de har ett stort klätter-"sak", vet inte vad man ska kalla det, men i allafall så heter det Camp 5 och de har massor av klätterväggar så idag var vi där och skulle testa. Emmeli  haar vart där förut men inte jag såklart, så det var kul med lite nytt och ja klätter-apor som vi båda två är så var det såklart skit roligt! kommer dock ha otrolig träningsvärk i mina armar i morgon! fyy fan säger jag bara, vilken träning, svettig som få blev man!!

ikväll ska vi nog int göra så mycket heller, blir nog en film, wanted eller salt kanske? :)

juste!! fick ju ett roligt litet paket igår tror jag av min älskade vän petronella. Blev chockad när lena sa att jag hade fått post!! men otroligt glad!! älskar att få brev! men vem gör inte det liksom? ;) En till glad nyhet är att världens bästa mamma som är hemma i sverige "och gråter varje dag oh sekund över att hennes lilla dotter är i malaysia" (detta stämmer såklart inte) har skickat iväg ett paket till mig här på andra saidan och det paketet innehåller lösgodis och förhoppningsvis marabou!! weeeiii!! kan inte bli så mycket bättre nu va?


Nu ska jag gå och dricka lite kaffe och äta kakor som jag för övrigt köpte i dag i hop med massor, ohc då menar jag massor av godis..

PS. Glömde ju nästan påminna er..... Rubriken....1 vecka!! det är tills jag fyller 19! tjihooo!!


Emmeli


ALOHA!


ALOHA!


Emmeli och en av våra nya kompisar, känner mig som en hemsk människa som inte kommer ihåg hennes namn...


Farah, den andra nya kompisen och jag på ALOHA!!



Min fina Anna Sui samling. Såå fina, fake såklart, men fiina!! :D


Ur Mitt Malaysiska Liv

Vad har hänt i mitt malaysiskaliv den här veckan då.
I Måndags åkte jag, Natta och minda in till Central Market och Chinatown för att handla lite presenter och jag ville hemskt gärna hitta en väska. Har inte varit på central market förr men det var jätte mysigt, ungefär som en marknad men innuti ett stort hus! Gick omkring där inne ett tag och hittade lite grejor. Bland annat sjalar som var hur fina som helst, så några sjalar rikare gick vi vidare till chinatown, eller sprang då det spö regnade(och vi hade inget paraply). Chinatown är okcså jätte mysigt, speciellt på kvällen då de tänder lamporna som hänger i taket och det är lite svalare! As fint! Hittade faktiskt en väska där den här gången. En anna Sui väska som var jätte fin, köpte även två plånböcker som den plånboks galna lilla flicka jag e. Två anna sui såsklart!! :)
Det var måndag det.
I tisdags åkte jag, natta, minda och emmeli in till ett köpcentrum som heter Mid Valley. Det är verkligen så sjuuuukt stort! helt otroligt, har inte sett ett större förut! man går verkligen vilse om man inte varit där flera gånger förut! De var typ 10 våningar om inte mer, och typ två olika sidor. Sen har de också ett fett nöjesfält i mitten av mallet, med beroch dal banor och skit, man kan ju tro att det inte är så stora men det är STORA saker, det är för tusan loopar på den, helt sjukt i allafall! Vi åkte inget men någongång ska jag väl hinna göra det! :)
Vi shoppade lite saker och åt middag på ett engelskt ställe. Helt gudomligt gott! :)
Efter det åkte vi hem och spelade lite spel, då det var sista kvällen som vi hade ihop!

I onsdags efetrmiddag så åkte hela min familj och Minda hem tillbaka till sverige, och lämnade kvar mig här! Gillar det. Så när de hade åkt så började jag fixa och dona i mitt rum, det är jätte fint, suuuper stor säng som är aldeles för stor för mig, men jag ska inte klaga, egen balkong och egen toalett! det är jätte fint, kan visa foton någon dag. 

Sen i går(torsdag) var då den första vardagen i malaysia och jag och emmeli gjorde inte så mycket, jag satt och pluggade och blev klar med min skol uppsats som jag ska skicka in idag! WEEEI! Senare runt 4-5 så åkte vi till IKEA för att jag skulle handla lite och även Lena, det var trevligt med lite svensk känsla. Självklart så åt vi där, för mig blev det pasta med tomatsås, svin gott. Och till efterrätt blev det daimtårta! Sen gick vi in till den speciella svenska delen där man kan köpa bl.a. marabou, kaviar och pepparkakor. Jag köpte en chokladkaka, en marabou, ett paket singoalla och chips, huuur gott som helst ju! 

Sen på kvällen gjorde jag klart lite grejor i mitt rum sen kollade vi på film. Det blev my sister's keeper. Hade inte sett den förut men den var verkligen hur söt och fin som helst, satt och grät som ett barn varje kvart kändes det som. Efter filmen blev det sängen, min stora feta säng som är sååå skön! 

Och idag då?
Jag har ingen aning om vad vi ska göra idag, jag ska skicka in min uppsats som jag inte får glömma och sen ta bort mitt nagellack, men annat än det så vet jg inte riktigt vad vi ska hita på för skoj vi får se helt enkelt, det finns ju lite att välja på i allafall! :)

  
The wiggers! hahaha


The originals! (;


Regnskog



En del av mitt rum, sängen till höger, toaletten till vänster bredvid balkongen!


-


sne?


haha jaa jag tror de är jag som gömmer mig någonstans under den där otroligt fula peruken! (;

Match nummer 4!

Idag när jag vaknade så gick jag som vanligt direkt till datorn för att kolla mailen. Hade fått ett mail.Av SI.En till familj. YEY!!

Den här familjen lät lite intressant i allafall på den lilla fakta jag fick.

Det är en mamma och pappa med två flickor. Flickorna är 8 och 13 år gamla, de har också katter.
De bor i Washington D.C. vilket låter väldigt bra med tanke på att min älskade vän hedvig blom befinner sig där just nu som au pair!

Men det kluriga nu e ju att jag inte fått ett mail av familjen, utan bara av SI. hur gör jag då?? någon som kan hjälpa mig och berätta hur jag ska göra? jag fick inte eller med deras hostfamily brev. Betyder det att de inte längre är intresserade eller? fattar nada.

Men kul att det trillar in matchningar lite då och då! :D

SKYPE?

Hm, fick ett mail av SI idag på engelska, tror det var från englands kontoret eller något som skickade det.
I allafall så stod det att jag skulle ha typ en skype session på söndag, fattar typ inget?
Jag har aldrig hört något om detta men är det något man brukar göra eller?
De stod att SI hade kontaktat familjer som skulle vara en bra match för mig och sagt till dem att om de vill så kan de chatta med mig på skype nu på söndag...som sagt så fattar jag ingenting, men det kanske är vanligt det här? Någon som vet något? tips kanske?

Match nummer 3!

Ännu en match trillade in i min inkorg för någon dag sen.
Denna gången var det en ensamstående pappa med två pojkar på 5 och 6 år. De bodde i West Hartford Connecticut. Jag har nig inget emot att komma till en familj med bara en förälder men det har tydligen min mamma. Så fort jag sa att det var en ensamstående pappa så sa hon bara "Namen den familjen kanske du inte ska ta". Hon e ju min mamma så hon kanske ska säga så, det kanske är lite halv läskigt att komma till en familj med bara en pappa, men jag tror ändå att jag skulle kunna tänka mig det.

I allafall så fick jag inget mail av honom, utan jag fick bara ett av SI, och då undrar jag om det är någon som vet om man ska svara då eller är han liksom inte "intresserad" längre? De andra 2 familjerna har skickat ett mal till mig från dem, men denna pappan gjorde inte det så jag ve inte.. Har inte svarat eller något sånt, men tror ändå att jag skulle tacka nej..

Drt känns som att jag e super kräsen och säger nej direkt till alla, vet inte varför men man har ju en liten "dröm familj" som man sitter och väntar på, men när ska den dyka upp liksom?

Jag vet att jag har god tid på mig men ändå?

jaja det kommer väl fler familjer snart! Hadeet!

Shopaholic

Har kommit fram till att jag är en shopaholic och köper på mig massor hela tiden. I och för sig hade jag inte med mig så mycket kläder till Malaysia så egentligen så är det ju bara positivt att jag handlar nya fina kläder men ändå, pengarna ska ju räcka till lite annat också. Det är så billigt här så jag intalar mig själv att jag kan köpa det jag vill ha bara för att det är så billigt, men snart när det blir vardga här ska jag verkligen försöka hålla mig borta från butikerna och sluta köpa så mycket!!

Har hitills köpt:

2 klänningar
typ 10 par trosor! (hade inte med mig så många för jag ville köpa söta nya och det har jag gjort! (:)
Massa nagellack
Smink
Apotek saker så som rakhyvel, läppsyl (hur stavas det?)
kjol
linnen
Tröjor
massa roliga småsaker!!

men denna listan kommer ju s¨klart bli längre! och det gillar vi jag har ju faktiskt 4 månader på mig och det borde räcka!

Vi var på ett köpcentrum idag som hette 1-utama och de har så bra butiker här, jag ÄLSKAR Pull and bear och köpte 2 tröjor och en kjol därifrån. Sen hittade jag såklart en skit snygg tröja på forever21 som jag har tänkt ha som sovtröja, riktigt snygg!!


Kuala Lumpur- Min nya hemstad för ett tag! me like it! (:



Älskar verkligen såna här "fotbolls tröjor" ska köpa på mig alla jag ser!!


Lite blandade bilder från Kuala Lumpur och Borneo








ja det är hååår!!!











det får räcka så länge, nu ska tittas på vampire diaries!!

Match nummer 2!

Yes! en match till!

Den här matchen fick jag för 4 dagar sen.

De är en familj på 3 stycken, mamma pappa och en pojke på 3 år. De hade även 2 katter och en hund. De bodde i Clinton Massachusets, ca: 1 timme från Bsoton, det lät ju inte helt fel....

MEN, jag vill helst inte ha ett barn bara, jag tror att det blir lite för intesivt att ta hand om ett barn bara, för då måste man alltid alltid alltid vara där, den har bara mig och inga syskon att leka med så det blir nog lite jobbigt. Men jag sa inte bara nej för det, utan vi hade inte så mycket gemensamt enligt mig, så denna familjen blev det inte heller!

Match nummer 1!

Måste bara informera er lite om hur det går för mig på au pair fronten. Jag blev godkänd för ungefär 3 veckor sen, och för ca: 1½ vecka en fick jag min första match!

Herregud vad spännande det var, jag väntade och väntade på att det skulle trilla in ett mail från SI och berätta att någon familj var intresserad av mig och nu hände det, coolt!
Så denna familjen hade 5 medlemmar, mamma, pappa, en kille på 6 år, och ett tvillingpar på 3 år, en tjej och en kille. Wihoo, när jag såg den infon blev jag väldigt glad, barnens åldrar lät bra och tvillingar är en bonus enigt mig ;)

Familjen bodde i East greenville PENNSYLVANIA, lät helt okej, och det var kul med en macth, men jag tackade nej för först av allt fin jag inte den där wow känslan man ska få när man ska välja en familj och sen var de nog inte de jag ville ha, de bodde i en liten stad med endast 2000 inv, och de hade farmar överallt och visst gillar jag att vara ute, men inte så mycket. Så denna familjen blev det inte, men jag väntar spänt på en ny! :D

Sämst igen, skyller på Borneo

Sämst igen på att uppdatera, men denna gången så kommer jag inte skylla på att internet e för segt, utan nu skyller jag på att jag är på semester i BORNEO! Min familj e fortfarande kvar här nere i malaysia, och just nu befinner vi oss i borneo, ön utanför malaysia för att ha en vekcas ssemester. Vi kom hit i lördags med ett super tidigt flyg och så åker vi hen i morgon. Så vad har vi haft för oss denna vecka?!

Som sagt så kom vi hit förra lördagen med flyg. Vi var tvugna att gå upp vid halv 5 för att ta taxin vid kavrt över 5 till flygplatsen. När vi kom dit så vägde vi alla våra väskor, alla var övervikt på nästan minst 2 kg, haha men det gick bra de kollade inte så noga. Vi satta oss på flyget och jag och emmeli satt bredvid varandra och hon smnade i mitt knä och jag satt och läste, trevlig liten flygtur på 2½ timme! När vi landade i borneo tog vi taxi till vårt condotell, som är ett hotell fast med lägenheter. Vi var alla trötta och hungriga och ja allt man brukar vara efter att man har flygit och gått upp aldeles för tidigt. Vi fick inte checka in förens kl 2, vilket betydde att vi var tvugna att döda undefär 3 timmars tid på något, vi gick och åt. Maten var svingod som vanligt, fried rise och kyckling!! :D

När vi hade ätit klart så gick vi och kollade om vi kunde få använda poolen och ligga och steka lite i den super duper heta solen och ja självklart fick vi det. Åker upp till 3:e våningen där poolen e och lägger oss och solar. 5 minuter efter det att vi, fyra unga, vita, utländska tjejer lagt oss vid poolen hör man visslingar och skrik och så tittar man upp mot condotellets fönster oh lägenheter, hm, vad får man se? jo massor massor massor av folk, framförallt killar som nästan hänger ut genom fönstrena och tar kort och skriker oh vinkar och ja herregud, de var helt vilda. Alla höll i sin mobilkamera och tog massa kort på oss när vi ligger där och solar och badar. INTE KUL!! Men efter ett taga sket vi i dom och badade och hade det trevligt i allafall!!

sen fick vi våra rum och så gjorde vi inte så mycket mer den dagen då vi alla var trötta. Under denna veckan så har vi shoppat( jag har köpt en väldigt fin kl'nning, trosor-som e svin söta, filmer, VAMPIRE DIARIES BOXEN, smink, nagellack och massor av annat, kan visa senare när jag kommer hem till KL), badat i poolen, solat, badat i havet, åkt till två öar och snorklat och badat och solat, gått ut i borneo, sjungit karaoke! hahah karaoken var så kuul!! alla vi 4 suger på att sjunga men oj vad roligt det var!! haha vi sjöng, lady gaga, britney spears oh spice girsl, sjukt roligt, vi har spelat biljar(jag och emmeli vann båda gångerna), och så mycket annat, hinner inte skriva så mycket mer nu, men jag kommer bli bättre på att uppdatera när jag kommer tillbaka till KL och när min familj pker hem så att jag får lite av en vardag här borta! så håll ut, det blir bara bättre! :D


Kuala Lumpur


Allihopa vid middagen igår!

Om det är så att jag verkligen suger på att uppdatera ibland så skyller jag på detta internet. Vi har bara en dator än så länge och det har ett mobilt bredband som inte e det bästa vilket betyder att det går väldigt trögt vissa stunder och att det inte alls funkar som jag vill. Så om det är dålig uppdatering så skyller jag på internet! hehe.

Alltså, det är måndag i malaysia och idag var den första dagen vi alla vaknade upp tillsammans i lägenheten, alltså min familj och emmelis familj.

Jag och min syster har längtat till att komma hit för att SHOPPA!! vem vill inte det liksom? så idag var en liten shopping dag, eller en halv shopping dag. Vi gick upp i morse, åt fruksot och sen gjorde vi oss i ordning. Jag emmeli, min syster Nathalie och emmelis syster minda skulle då in till kuala lumpu för att shoppa och kolla runt lite för första gången! Vi går en bit från vår lägenhet och vinkar in en taxi som ska köra oss till KL. Resan tar ca 15 min och det är såååå sjukt, alltså 15 min det är typ från trosa till v-ljung hemma i sverige, om ens det, men det kostar liksom kanske 150 kr, här kostar det 12 ringit vilket är ungefär 22 kronor!! holy shiit! billigt eller vad? blir så chockad avv att det kan skilja så otroligt mycket!!! :D men det är bra att det är billigt! :D

Jaja, nog om taxi resan ;) vi åkte till ett mall som jag absolut inte kan komma på vad det heter, men något på p....hm...Pavillion eller något liknande tror jag.. skit samma. Det var i allafall sjukt stort med ungefär 5-7 v¨ningar och alla våningar var huuur långa och breda som helst! så himla stort! Vi gickrunt och kollade lite, men vi hann gå i ungefär 4 affärer och en av dessa var....dam dam daaaa......FOEVER21!! som jag har längtat till att få gå in i den butiken!! men hittade jag något? nej, men det var kul att gå där inne i allafall! de hade hur mycket kläder som helst men jag kände att jag var tvungen att hejda mig lite, jag behöver ju inte shoppa upp alla pengarna första dagen med tanke på att jag ska vara här i 4 månader! Men jag hittade i allafall en klänning för 69 MR (140 kr) och ett svart linne med glitter på för 29 MR (60 kr). Det var jag nöjd med för denna dagen haha!

Vid 3 blev vi hungriga och åkte ner till botten våningen för lite kääk!! de hade hur många olika restauranger att välja på men vi ville ha sushi så vi sätter oss på ett sushi ställe. Det coolaste var att det stället hade liksom såna där band som sushin rullade på. Man satt i små bås och på båsets väggar rullade massor av olika sushi sorter, haha vet inte om ni fattar hur jag menar, men det var fett cool i allafall. Så när man såg något man gillade så tog man det och så åt man. haha cooolt!! :D När vi var klara så skulle vi betala, för alla oss 4 kostade 125 MR vilket är ungefär 250 kr!!! och det vi fick för pengarna var:
- 3 coca cola
- 17 sushi tallrikar (vissa av tallrikarna hade 2 bitar på, vissa hade 4)
- En small Zake (typ något varmt vin/te liknande dryck som smakade pooo)
- 2 gooda fina glassar

haha helt sjukt vad det var billigt!! :D

Sen åkte vi hem och när vi åkte hem var det värdens köö så vi stod still hur mycket som helst. Men eftersom att jag e en sån otroligt ful turist och tar kort på allt och alla så gjorde det inget då vi hade det där stora tornet med en boll längst upp på till höger om taxi bilen och the patronas till vänster om bilen, haha usch vad ful jag var när jag satt där i bilden och vred mig åt alla håll och kanter bara för att ta kort genom bilrutna, haha personerna i bilarna bakom måste trott att jag var dum i huvudet, men det kan jag leva med.

Nu e vi hemma och det är sååå sjukt varmt!!
Natta färgar emmelis hår, minda gymmar och jag sitter här och häckar, ska snart ner till poolen med minda och svalka av oss lite! skööönt!!

ikväll ska vi nog någonstans och äta och röka vattenpipa som tydligen är väldigt vanligt här, ska bli intressant att se!! vi hörs snart igen! !! :) Hoppas ni har det bra hemma i sverige!


Framme i Malaysia!


Emmeli


På flyyyget!


Middagen på planet bestod av kyckling i champinjonsås med potatismos, mini morötter och ärtor. Sen bröd, kex, äppelpaj och brieost. Väldigt gott! :)


Fanns massor av filmer att välja mellan! :D

Mer bilder och mer uppdatering kommer snart! internet är super struligt!!

RSS 2.0