Lankayan

En small liten uppdatering om hur vi har det här i Borneo...

Kom hit i tisdags morgon, tidigt runt 11 kom vi till hotellet, hungriga som satan så vi gic koch åt sen skulle vi vänta på att få rummen klockan 14, så jag och emmeli drog på oss bikinisarna och la oss och stekte lite i det super härliga vädret. Hotellet är stort och fint, lite små lyxigt tycker jag nog. Jag och Emmeli har ett eget rum så det är skönt. Poolen är väldigt stor vilket också är skönt och lite roligt då kan man hålla på och fjanta sig om man tycker sånt är kul..

Igår åkte vi buss i 3 timmar typ till ett ställe för att åka flodbåt och kolla på apor i träd och typ fåglar och krokodiler. Vi såg MASSOR va apor och de är så vidriga, eller näsaporna är riktigt vidriga, ser ut som människor nästan och det är fan inte coolt att se, så jag tittar hellre bort. Vi hade också turen att se en krokodil!!! WIHO!! så häftigt, trodde inte att vi skulle se en men det gjorde vi, as ballt ju, just måste tilläga att vi bara såg ögonen, men ändå!! det räknas! :)
Under hela denna flodbåts turen så regnade det, vilket inte var speciellt kul, men det funkade..

Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och sov..SKÖNT!

Idag har vi inte gjort så mycket. Gick upp vid 10 och åt goood frukost sen tillbaka till rummet för att sätta på bikinin och sen till poolen för att STEKA järnet!! Gick bra måste jag säga, är inte längre så blek utan mer RÖD! som vanligt då då. Hoppas verkligen att det lägger sig annara kan jag inte visa mig ute, men det ska nog bli brunt senare.. Hoppas jag!!

I morgon blir det upp tidigt för vid 9 åker vi mot ön Lankayan!!! :D

Ska bli as roligt och skönt! Det ska vara as fint där ute och vattnet ska vara jätte klart och typ värsta paradiset så ja höga förhoppningar har man fått nu också! :D

Ja orkar inte skriva mer nu, kriver när jag kommer hem istället, men nu vet mi lite hur vi haft det! :)

Åh måste bara säga, när vi skulle åka flodbåt så väntade vi i typ en sal som var utomhus typ bara tak med stolar och bord, och så en reception, och bakom den där receptionen sitter en tjej och en kille och en så himla söt liten pojke, typ 4 år, har inte sett något sötare! såååå gullig!! Kunde verkligen inte slita blicken från honom, aldeles för söt för att inte titta på hela tiden verkligen. Emmeli tyckte jag skulle sluta titta för jag såg så läskig ut, men det är självklart inte sant, han hade världen sötaste skratt och gjorde massor av saker och jaa såå sööt" funderade ett tag på att stoppa ner han i bakfickan och springa där ifrån! Men icke.. Söt var han. :)

Nu är klockan 20:00 här och vi ska faktiskt sova snart, är trötta och vill vara relativt pigga i morgon när vi ska upp tidigt! :)

Hopas allt e bra med er! Hörs snart igen! :)

The other side of Borneo

Som vanligt så ursäktar jag för dålig uppdatering, känns som attdet börjar bli en vana, men inte en som jag gillar. I allfall så tänkte jag skriva lite nu då jag inte är säker på om jag kommer kunna skriva på typ 1 vecka efetrsom att vi åker till BORNEO i morgon, närmare bestämt klockan 3 inatt bär det av med taxi (tor jag) till flygplatsen och sen till Borneo. Har ju varit i Borneo förut när min familj var här nere, men nu ska vi till den andra sidan, vilket betyder att vi kommer se orangutanger och så ska vi ju till den där ön också, som jag nämnt förut!

Det ska bli sååå sjukt skönt! ÄVen fast man typ redan bor i "semestern" så kommer det bli skönt att åka bort ett tag och bara slappa, sola, BLI BRUN för tro mig jag är lika blek som ni där hemma, eller ni kanske e brunare vad vet jag? :P Hoppas inte det...

Så ihelgen gjorde vi inte så mycket. Vi var ute i fredags och det var kul som vanligt, gå till samma klubb som vanligt, reggea bar, härligt! Känns som att man börjar bli lite av en stammis där vilket jag inte vet vad jag ska tycka om det ;) hehe bra? roligt? dåligt? Jaja whatever, vi har kul i allafall!! :) I lördags skulle vi gjort något som jag intekommer ihåg, eller kolla på bio var det nog, men det blev inte av för att vi var för sega och lata och det var vi även igår också, så lördag och söndag var super slappar dagar kan jag erkänna :)

Idag blir det att packa och kanske lägga sig tidigt?? Det är skit svårt att sova innan 12 alltså...Helt sjukt jobbigt :P
Nej, nu har Emmeli som vanligt börjat dansa som en liten mupp till en låt så jag måste ta och sluta skriva nu och dansa jag med...inte men aja hej så länge!! ni får kika in lite då och då och kolla om det kommit upp ett inlägg!! :D

Om inte så hörs vi om en vecka igen!! :D









Ps. Världens bästa låt just nu engligt mig: Mohombi ft. Nelly - Miss Me!! Lyssna, you will love it! <3

Ps 2.
Ännu ett PS, hehe, Det är verkligen super dött på a pair fronten just nu, 10 dagar sen sista matchningen!! Vet inte om jag sagt det förut men.....JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT VÄNTA!! :/

I december igen

Igår var en riktigt trevlig kväll! :)

Jag och Emmeli blev bjudna på middag och mys hemma hos Julia i hennes nya hus nere i Bangsar. Det var hur trevligt som helst, vi drack lite vin till maten (säkert inget fel på vinet, men jag gillar det verkligen inte), eller ja jag drack typ två sippar sen fick Emmeli resten ^^. Vi åt kycklig, stekta grönsaker och sallad, det var verklgien hur gott som helst! Fick även lite efterrätt, fruktsallad med riven vit choklad över, as gott och jag fick lite cravings efter jordgubbar doppade i vitchoklad, FY TUSAN VAD GOTT! :D. Efter maten och lite snack gick vi ner till Bangsar Village för att sätta oss någonstans och ta en drink och snacka.

Hittade ett trevligt ställe som var helt okej, beställde 3 drinkar, min smakade blä så beställde en orange juice istället, haha lite barnlisgt sådär, men satans god var den. Pratade om allt verkligen, från politik, MUF och den nyblivna singeln blondinbella till Vapiano i Stockholm, mat och tidigare utekvällar! Allt mellan himmel och jord och det var så himla roligt! Har alltid roligt med dem två!

Idag åker Julia till Bangkok över helgen, sen åker jag och Emmeli till Borneo på tisdag, och när vi kommer hem så har Julia dragit till Australien och ska stanna där i en månad, så vi kommer inte ses igen förens i december, TRÅKIGT, men när hon kommer tillbaka sen kommer vi ha as roligt och gå ut och ja ni vet göra tjejsaker!!

Igår också, när vi skulle hem från stället vi var på så gick vi förbi KK-mart och köpte tugummi och så får vi lite växelpengar tillbaka, så när vi skulle gå ut från affären så sitter det en typ hemlös kvinna i hörnet på kartonger och då börjar vi tänka att vi kanske ka ge henne växeln, men ångrar oss, sen när vi gått ett tag så ångrar sig Emmeli igen och springer tillbaka med växeln till henne, när Emmeli kommer tillbaka så säger hon "jag vill ge alla mina pengar till henne nu alltså". Vi börjar såklart skratta och Emmeli börjar rota fram henns plånbok och så bestämmer vi oss för att ta alla våra mynt och ge till henne, så ja den kvinnan blev typ 5 ringit rikare igår pga oss, vet inte vad hon kan få för dem men förmodligen mer än med inga pengar alls, så vi gjore en god gärning! ^^

Ikväll blir det nog utgång, nu på dagen blir det inte att göra så mycket, Emmeli har massa plugg att göra så vi stannar inne! skönt ändå, slappa lite.
Hej så länge!


Jalan Bangkung


Bara redbull, bara...

Trosa och ni <3

V.Ä.N.N.E.R

Försökte hitta lite bilder på mina älskade älskade vänner som betyder mer för mig än något annat, min familj älskar jag ju också, men ni fattar! <3 Ni betyder verkligen allt, utan er vet jag inte vad jag skulle ta mig till!!


Hedvig - 2010


Sanna - 2008


Amanda - 2007


Petronella - 2010


Emmeli - 2009


Emelie - 2010


Carolin, Julia, Jessica, Malin och Sanna - 2010 (lånade från FB)


Lina, Amanda, Rebecca, Felicia, Johanna, Hedvig + Anja - 2010


Syster Nathalie - 2009


Lillebror Geronimo - 2007

<3

2 days as a kid

På dessa vå dagar (måndag och tisdag) så har jag och Emmeli badat i minst 5 timmar sammanlagt. Okej det låter inte så mycket kanske, men jag tycker faktiskt det är mycket! Igår gick vi ner till poolen då det var fint väder och vi tänkte att vi skulle bränna oss lite, solar en stund tills det lir för varmt, sen hoppar vi ner i poolen som inte ens svalkar, sen fastnar vi i poolen och blir seriöst om barn igen. haha vi hoppade runt och sprang runt i poolen som två 12 åringar och det va så himla roligt! Jag och Emmeli kan verkligen bli lite för barnsliga ibland, vilket förvandlar oss från en 18 åring och en 19 åring till en 11 åring och en 12 åring. Vi hittade på allt möjligt verkligen och fantasin flödade kan jag ju säga! haha, men sen kom det några andra och badade och då gick vi upp, kände att det var dags, kroppen gjorde ont, vi var som två russin och vädret var inte speciellt bra! sov som en stock inatt kan jag ju säga.

Idag kände vi att det var dags för lite poolkalas igen, men icke det regnade ju som TUSAN!! Ni vet när det känns som att en hel sjö har vänts upp och ner över ens huvud? Så mycket regnade det, och det årkade och blåste också, så att bada kanske inte e det roligaste eller smartaste....eller? Haha vi satte på oss bikini, t-shirt och shorts sen hoppade vi poolen och badade i regnet!! vattnet blir så varmt och mjukt..typ! :) As roligt hade vi idag igen i allafall och när regnet lättade gick vi bort till en liten vilsen "lekplats" och plockade ner en kokosnöt! Emmeli fick leka lite Castaway och smashade nöten mot en vass kant så att den sprack och så smakade vi på kokosmjölken, inte illa måste jag säga! Tyvärr var nöten llten och omogen så vi bestämde oss för att ta de andra nötterna iställe som var lite större. Men de satt högre upp och de var omöjliga att få ner, efter ca en halvtimmes försök så kom en av vakterna ut med en stege för att hjälpa oss ta ner dem, haha de har ju övervakningskameror i varje hörn typ så de hade väl sett oss, hmm...pinsamt!! Men kul var det!!

Det är typ det vi gjort dessa två dagar, nu e man helt jäkla slut och vi kommer säkert lägga oss tidigare idag..eller inte.

ps. Fick ett paket från Sweden idag, från la familia med två marabou, lösgodis, lite post och lite krämer!! TACK!

Hej så länge!!

ps.
Absolut ingenting har hänt på au pair fronten, mailar inte med någon familj och har ingen ny än så just nu väntar jag som vanligt och kollar mailen 1000 gånger om dagen! TJAO!

Piranha is one of EIGHT!

Helgen har gått as snabbt, verkligen i super speed. Och vad har vi gjort? INGENTING! Det ända vi har gjort är att titta på filmer, filmer och ännu mera filmer. Under denna helgen så ha vi redan tittat på 8 filmer av 11! det är fan inte normalt eller bra, men å andra sidan är varken Emmeli eller jag normala. Vi kollade på bl.a. Piranha och herregud vilken film...Det står att det ska vara en action-thriller, men det tror jag inte efter att jag sett den! Jag hatar äckliga filmer, med massa blod och äckligheter. I denna filmen är det typ bara det....Blod i massor, flera människor som dör på äckliga vis, de blir ihjäl bitna av äckliga pirajor typ 1000 stycken, sååå vidrigt. Haha jag och Emmeli satt och skrek som två stuckna grisar i hennes rum och man fick kolla mellan fingrarna väldigt ofta och kasta sig ner med ansiktet i kudden och bara skrika av att man mådde så illa! USCH säger jag bara. Den filmen ska jag inte se igen!! En sak som i och för sig var bra var att Steven R McQueen var med, och han är ju så himla snygg!! Som sagt var filmen väääldigt äcklig men ändå ganska spännande. Men usch! kan rekomendera den till de som gillar skräck filmer och mycket blod...

Vi kollade också på Alvin och gänget 2 och de filmerna är ju bara sååå söta! haha man vill ju bara trycka in facet i tv och plocka ut dem därifrån och stoppa ner dem i fickan och springa!! Så söööta! Satt och töntade oss (som vanligt) efter filmen och försökte låta som the chippettes, det gick sådär, haha men kul hade vi! :)

Idag är det SOOOOL så vi ska ner och sola nu! så på med bikinin och sololja och steeeka!! :D


Juste glömde ju berätta...

Den 26 oktober, om 10 dagar alltså så åker vi bort från Kuala Lumpur i en vecka!! Ska bli otroligt skönt och roligt!! Det kommer bli så himla grymt och jag längtar verkligen! Vi ska till Borneo, men nu till den andra sidan av ön, där det finns orangutanger, och självklart massa annat!!

Vi kommer åka typ flodbåt (som vi gjort tidigare) och titta på apor och så kan man ha turen att se krokodiler, typ dvärg elefanter och vilda orangutanger. Får se om vi ens ser något av dessa djuren på den där båt turen, men jag håller tummarna! Skulle vara as ballt att se en krokodil, men jag är rädd att jag verkligen skulle hoppa upp i Emmelis knä av rädsla, så ja vi får se hur det slutar...

De Två nätter ska vi också spendera på en ö, som typ ska vara as grym! verkligen helt otroligt snorklingsställe och typ en bit av himlen! (Lovar att snorkla för dig pappa! kanske till och med skaffar en undervattens kamera eller så och tar kort!! (:)

Där ska vi bo i två nätter, snorkla, sola och bara vara! så himla skönt och roligt det ska bli! Sen den sista dagen ska vi verkligen få se orangutanger för då ska vi till et ställe där de har orangutanger som de matar!! så då blir det massor av foton, och Natta jag ska ta några kort till dig ;) haha sååå synd att du inte kunde vara med då! ;)

Här är lite bilder på ön vi ska till.
Lankayan heter ön, tänkte att du ville googla det natta! ;)


Ön! visst ser det ut som en liiiten del av himlen?! :D


Wihoo! Snart e de jag och Emmeli som går på den där bryggan!!!


Och snart e det jag och Emmeli som ligger och steker oss bruna i solstolarna och chillar i hängmattorna och sover som princessor i de små...husen? :)


Och tillslut...så är det snart jag och Emmeli som snorklar bland dessa fina varelser, jag kommer förmodligen ligga på Emmelis rygg så att de inte kan röra mig, bita mig eller nått, men ändå! fett coolt ju! :D

Eleven more

Kvällen kommer spenderas framför TV:n, rättare sagt fra,för FILMER!! Jag och Emmeli kom precis hem från Amcorp mall med en liten påse med 11 nya filmer! tjihoo!! Det var några gamla filmer och några nya filmer så nu äntligen slipper vi titta på typ harry potter och de vises sten på VHS, haha. Det sjukaste är att vi köpte 11 filmer för 95 ringit! det är typ 200 svenne kronor! helt sjuuukt! :)
Vi köpte dessa filmer:

- Indiana Jones - Kingdom of the crystal skull (Min Shia e med! love!!)
- The Holiday
- Alvin och gänget 2
- American pie the wedding
- Big
- The fourth kind
- Good luck chuck
- Iron man 2
- Karate kid
- Piranha 3D
- Letters to Juliet

Lite filmer sådär! så nu ska vi äta hemkörd McDonalds och kolla på film! MYSIGT!


<3

Torsdag and friday

Itorsdags så var vi som sagt ute och åt middag nere i Bangsar med Julia. Tog en taxi vid 7 och kom hem runt 11 tror jag så ja vad kan man säga? Vi hade det as trevligt, god mat (ceasar sallad) och mycket mycket snack om allt! Riktig girls night out! Lyckat!


En liten bild, det var så otroligt mysigt där! :P

Så igår så gick vi ut igen! som alltid varje helg, antingen fredag eller lördag,i bland båda dagarna.
På dagen så åkte vi in till Pavillion och kollade lite i affärer, hittade ett älskalinne (bild nedan) kändemig tvungen att köpa det liksom! haha ;) gick runt lite i mallet och sen innan vi åkte hem igen så gick vi till en mataffär för att jag skulle köpa glass. Jag köpte en B&J glass såklart så himla gott och Emmeli haha hon köpte en burk med pickels, haha ni vet inlagda hela gurkor, haha hon satt och kökade dem i taxin hem haha så sööt! :P

Väl hemma så kollade vi på en film vilken kommer jag inte ihåg, men en film vi har sett här om jag inte sett tidigare är Sorority row det är med Audrina patridge och tjejen som har huvudrollen i step up 2! Filmen ska nog vara en thriller av något slag, ganska så bra faktiskt haha, titta på den! ;P (handlar om 5 tjejer som ska driva med ena tjejens(Audrina) kille för att han varit otrolgen mot henne, så hon låtsas dö och tjejerna ska lura killen att hon verkligen är död så de åker någonstans och så killen fattar ingen ting, han tror såklart hon e död, så när de kommer typ till en öde plats så säger tjejerna att de ska leta efter någonting så alla sprider ut sig och Audrina ligger kvar och låtsas vara död och då kommer kille och trycker typ en kofot eller så i bröstet på henne så då dör hon på iktigt, hehe låter puckat, men den var lite rolig och pännande faktiskt! :P )

Senare på kvällen gör vi oss i ordning och fixar och donar sen vid halv 11 tar vi en taxi och hämtar upp Julia, åker till Reggae bar i Chinatown och senåker vi till Reggae bar på den där bargatan Chunkat eller hur det nu stavas. Är inte där så vväldigt länge, inte så roligt så vi åker hem igen vid typ halv 2. Släpper av Julia och sen åker vi hem, jag var svin trött och vi ligger i emmelis säng och kollar på Vänner och sen dör jag typ, så himla trött.

Idag vaknade vi runt halv 3!!! OMG! sov kaksne aldeles för länge, men vi la oss inte förens vid 4 tror jag igår, så denna långa ov morgon var vi vääärda! :)
har inget planerat idag/kväll så vi får se, kanske stannar hemma och bara döör eller kanske kollar på bio, Vill se wall street med min älskade Shia juuu!! :)

Så japp det var dessa tre dagar! :) Hoppas allt e bra hemme i sverige!! Hörde att det har snöat?? SJUKT! det är liksom oktober!


Emmeli med hennes kära gurkor^^


Såå snyggt! Righ? ;P

Nu ska jag nog kolla lite på grey's och äta glass!! :)

Ps. Min familj har nyligen postat ett litet paket till mig som jag hoppas ska få snart! jag vill ha gooodis!! :D Sen har jag ocks postat lite brev, hm undrar vilka som blir dem lyckliga! ;P

Flo-rida and New Milford..

Mailade ju Florida familjen med några frågor jag hade och fråga bl.a. om datumet de ville att jag skulle komma till dem, då de helst ville ha en au pair i början på december. Fick svar idag att de fortfarande behöver en i december, men de sa även att de var impressed av min video och ansökan och att de pratade med andra au pairer också, men att de gillade mig bäst och att jag stod högst upp på deras lista, så de sa att om de inte skulle hitta någon som de tyckte var bra med dem de pratade med nu, så undrade dem om de kunde kontakta mig igen och lär känna mig bättre och då kanske vänta tills januari för att jag då kan komma till dem. Så det var ju lite roligt att höra faktiskt! :)Så vi får se om jag blir kontaktad av dem igen eller inte!

New Milford familjen bestod ju av en pappa och en dotter på 12 år. Med den här familjen känns det ändå rätt bra, varför vet jag inte, det är väl den där rätta känslan i magen som spökar. Att bara ta hand om en tjej på 12 år kanske inte är världens roligaste för det blir ju inte alls samma sak som att ta han om en 7 åring eller så, men det känns ändå bra på något sätt. De bor ju i New Milford som ligger i CT, en liten stad med typ 27000 inv. Känns som att det inte finns så många au apirer där men vad vet jag egentligen? :P Maialde i allafall pappan men har fortfarande inte fått något svar tillbaka så vi får se om han svarar eller inte, hoppas det i allafall, vare sig de vill prata vidare medmig eller inte, bara jag vet liksom! :)

Match nummer 14!

Oj oj tre familjer på tre dagar, inte dåligt! :) hoppas det fortsätter såhär! :)

Detta är den 14 familjen, och jag undrar verkligen hur många matcher jag ska få innan jag hittar den rätta!? :)
Den här familjen består av 4 personer, mamma, pappa, kille 10år, kille 4år. De hade också en hund på 1 år. De bodde i South Orange, New Jersey, ca 30 minuter med tåg från New York.

Familjen är judar och de firar då inte alla stora kristna högtider så som julen och påsken.
Familjen tyckte att jag skulle vara en bra au pair för dem för att vi hade typ samma intressen och de gillade att jag hade en lillebror på 9 år. De har bara haft en tidigare au pair som också förlängde med 6 månader.

Familjen verkade helt okej, men jag kände ändå att den här inte är något för mig. Så det blir ett nej till den här familjen.

What can I say!?

Jag får höra jämt av min syster att jag suuuger på att uppdatera, jag kan hålla med henne lite. Så nu ska jag försöka att uppdatera minst 1 gång per dag! det kan blir bra va?

I allfall så håller jag på och fixar till mig lite, lyssnar på musik medans och snackar med syster på fb. Hon SAAAAKNAR MIG! haha, stackars storasyster har inget att göra nu när jag e här borta ;)

Ska dra klockan 7, ut och äta med Emmeli och Julia på något bra ställe! Sen efter det så vet jag inte, förmodligen blir det ännu en film! haha känns som att vi tittar på film jämt så fort vi inte gör något haha, men det är trevligt! Idag har vi inte gjort så mycket, jag har städat och sen tog vi en tripp till någonstns som jag inte kommer på vad det heter för att handla shampoo och tuggummi! klarar mig inte utan tuggummi! vad skulle jag göra utan denna underbara uppfinning? haha dö förmodligen och gnissla sönder mina tänder... Jaja nu ska jag fortsätta kolla mig själv i spegeln och försöka fixa mig. I morgon blir det utgång som alltid! hoppas att Julia följer med! :)

Hej så länge!

Match nummer 13!

New Milford familjen mailade jag igår med några frågor som sagt, men de har ej svarat så får se om de kommer något i inkorgen i morgon då eller ikväll för mig! :)

Jaha då fick jag en till match aldeles nyss och jag har kommit fram till att jag får matchningar när jag minst anar det, när jag är bortrest, eller om jag inte är på au pair humör.. Varje gång har det varit så nästan, och match 12 och 13 var båda två oväntade vilket alltid är roligt, en liten överraskning. Så när jag kollade mailen nyss så låg den 13:e familjen där..

Denna familjen består av en mamma, pappa, tjej 10år, tjej 8år och kille 6år. De har inga husdjur och de bor i Oviedo Florida. Staden/samhället (vet ej) ligger nära Orlando och stränderna och tema parker, så det verkar som att de har ganska så nära till det mesta.

De berättade inte så mycket om sig själva men det jag fick reda på var att alla barnen går i skolan och att jag skulle hjälpa till på några mornar (säger man så? alltså morgon lite omvanlat så?), efter skolan och några helger. De skicade också med typ 25 bilder på dem och deras hus och lite så så det var ju trevligt att se hur de såg ut och hur det såg ut dä de bor. Mailade i allafall tillbaka med några frågor. De sa att deras au pair skulle åka hem snart och att de då ville ha en au pair i december, så vi får se vad det säger om mitt avresedatum.

Match nummer 12!

Säger det hela tiden, men denna väntan på att en familj ska trilla in i inkorgen är DÖDEN! Så himla jobbigt och påfrestande som bara den. När det gått typ 3 dagar så börjar det skrika i kroppen om att en ny familj ska dyka upp. Tydligen så hörde någon mig idag! YAY! haha nördigt.. hm..

I allafall, så match nummer 12 eller familj nummer 12 kanske låter bättre, består av två personer, det är den minsta familjen hittills jag haft. Det är en pappa och en dotter på 12 år, och hundar och katter tror jag. De bor i New Milford Connecticut.

Jag fick deras au pair brev, men det var otroligt kort, fick inte sådär jätte bra insikt på hur familjen var, så ska nog maila dem med några frågor så får vi se om de svarar hehe..

Annars av det lilla jag fick veta så verkar dem ändå ganska så trevliga, dottern älskade hästar tydligen och gillade att spela dator spel. Pappan var vice president i ett företag och det jag skulle göra var typ att göra saker med 12 åringen så att hon inte bara spela dator spel och red. Han jobbar mellan 7:15 till 18:00 5 dagar i veckan och Tjejen hoppar på bussen kl: 7:30 och kommer hem igen vid 16:00, detta betyder ju att jag har grymt mycket fritid när hon e i skolan, så det är väl helt okej om man säger så.

Ska som sagt maila dem med några frågor och se vad de svarar :)
Vad tror ni då? hur låter den? :)

Vi blev misshandlade igår.......

Japp ni läste rätt. Igår blev jag och Emmeli misshandlade....av varandra. haha!

Om jag ska vara ärlig så är vi rätt barnsliga. Jag tror nog att alla i min närhet vet att jag ibland kan vara ganska så barnslig och Emmeli, ja hon med. Så igår hade vi lite tåkigt och så hade vi pratat tidigare om att vi måste bli bättre på att filma saker vi gör här nere, det är ju så roligt att kolla på videos, så vi är i hennes rum och sätter på as hög musik, dunk dunk!! Emmeli börjar genast hoppa runt och vi sätter kameran så att man ser hennes rum. Efter ett tag bestämmer vi oss för att typ "brottas" (jag vet inte vad vårt problem e egentligen) och vi snurrar runt på golvet, knuffas bort i sängen, river, klöser, biter och puttas, helt otroligt! Vi e smått sjuka som sagt.

Ni vet hur alla mammor säger till sina barn att "nej, inte hålla på och springa runt, någon av er kommer att göra er illa! Så sluta nu." Jaa, de där orden gäller fortfarande, för det hela slutar med att Emmeli gör illa sig, och inte så lite heller.

haha känner mig väldigt taskig mot henne men, haha, vi stod på sängen och hon håller i min arm och har puttat in mig i väggen och står framför mig och då försöker jag komma loss och när jag försöker det så drar jag bort henne och typ dra henne från min vänster sida till min höger sida så att hon dunkar huvudet i stenväggen! helt jävla sjukt! Detta var självklart inte med mening och vi är både två idioter som inte förstår bättre. haha Somsagt fy för oss, Emmelis huvud gjorde inte så ont som man trodde det skulle göra och jag fick massa bit och nagelmärken på min arm! myysigt! så det är en sak vi gör om dagarna, biter och naglar varandra och om någon av oss har tur så får en huvud smaka på stenväggen!

Nu ska vi nog kolla på film och äta bilar och marabou!! :D

With the people comes candy

Igår så kom två kompisar till Pelle och Lena hit. Lena och Jonas heter dem och de ska vara här i Malaysia i ungefär en månad så de ska bo här hos "oss". De ska resa runt och så lite till Singapore, Langkawi och Borneo, men när de är i KL så bor de här. De är väldigt trevliga, och jag tyckte om dem ännu mer när jag såg vad de hade med si från Sverige!!

De hade 5 paket buljong (bryr mig inte), 5 tubar pepparot (bryr mig inte), 10 tuber kaviar (bryr mig inte), 9 marabou choklad kakor 200gram!!! (Blev galen) och till sist 20 påsar med bilar/sura bilar/nappar( jag dog).

Så jäkla bra!! Nu e jag lycklig!! :D

ps. Varför e TV6 så himla dumma och har slutat visa paradise hotel på play?!?!Vad e det för stil liksom?  Jag e arg på dem nu!!!


A piece of heaven!


A bigger piece! <3

Barbie and the Rockstars!!

Igår lördag så slappade vi hela dagen. Vi gjorde inte ett skit och det var skööönt!! Vi bestämde oss för att gå på bio och äta TGIF. Kollade upp en bio och det blev en ugglefilm som Emmeli ville se. Legend of the gurdians hette den. Åkte in till Mid Valley, köpte biljetterna och gick sen och åt. Vid 7 började filmen och den var väl helt okej, kanske för de lite yngre hehe, men den var söt. När bion var klar gick vi för att ta en taxi hem. I taxin så spelades en låt om sjöng någonting om Magic...jag började tänka om jag kände igen låten men det gjorde jag inte, men istället började jag tänka på en annan låt som heter "Do you believe in magic?" och vet ni vart den låten är med?? Nmnligen i världens bästa VHS film, Barbie and the rockstars!! Fick sån himla flashback när mitt minne av den filmen blev bättre!! Herregud så jag älskade den filmen och när jag satt där i taxin fick jag helt plötsligt ett väldigt stort behov av att se den. Tyvärr så har vi nog gjort oss av med den filmen för några år sen...

Men jag deppade inte ihop för det.
När vi kom hem googlade jag filmen och kollade upp den på youtube och där var den! Århundradets bästa barbie film från 1987!! Och något som var ännu bättre är att jag hittade den på tradera!!! Blev helt galen och jag hoppas verkligen att den filmen blir min!!!

Ni tycker säkert jag är töntig, men det skiter jag i, den filmen älskade jag när jag var liten och den gjorde mig glad då och den gör det fortfarande!! Alla har väl en film som de älskade när de var små? Min råkar vara en barbie film där barbie är en rockstjärna!! haha så himla rolig! Någon annan som sett den filmen eller som till och med har den?? :)



Här är en liten del av filmen, detta är på engelska men den jag ahde var på svenska! :) KOLLA!!

I have a boyfriend!!

WIhoo! Vaknade 20 i 2 idag! hääärligt med sovmorgon för en gångs skull!!

Igår på dagen så gjorde vi inte så mycket, vi pluggade som vanligt och vid 4 skulle jag ha min muntliga uppgift i franskan, det blev inte av, vilket jag inte gråter över, hehe. Senare vid 7 gick jag, Emmeli, Lena och Pelle och åt på en ny restaurang som ligger 50 meter bort från vårt Condo, SKÖNT! Åt Buffalo Wings, smarrigt. Efter maten och Emmelis obefintliga tålamod så gick vi två tillbaka hem igen för att börja göra oss i ordning. Vi hade planerat en utekväll med Anna och flera av Emmelis kompisar. Vi gjorde som sagt i ordning oss och runt halv 11 drog vi hemifrån, in i en taxi och åkte mot Chinatown och Reggea bar där. Mötte upp Anna och hela gänget och gick in och hade det trevligt. Väldigt mycket folk var det, mycket backpackers vilket gillas då man oftast bara brukar se Malayer! Tog en drink eller två och åkte sen vidare mot den andra reggea bar som ligger på en bar


Connecticut

MAilade som sagt med mamman igår från CT. Hon hade en elt drös med frågor som jag svarade på så gott jag kunde och hon svarade på några frågor jag hade. Kollade igenom vad hon svarade på frågorna och det kändes inte rätt. De hade väldigt mycket regler om man får säga så.

Det som var bra är att jag skulle få tillgång till bil, eget sovrum med egen ingång. Men det var typ det.
Bilen kunde jag få låna men jag fick inte köra på motorväg och jag måste ta flera lektioner innan jag fr köra, hon skrev "You have to practise a couple of months before", ehm okej, jag har inte haft körkort länge, ett år i december men ändå! Att inte få köra bil på a couple of months är väl kanske att ta i, men jag förstår ju ändå då jag ska köra deras barn. En annan sak som inte var så bra enligt mig var att mamman var mäklare vilket betyder att hon jobbar hemifrån, jag har sagt tidigare att jag helst inte vill ha en hemma mamma, det känns så konstigt, och vi skulle typ dela ansvaret på barnen då, vilket inte låter så lockade för mig. Sen så skrev hon typ i varje fråga jag hade att hennes barn var VÄLDIGT mammiga, det känns också lite smått jobbigt. Då kommer jag ju aldrig kunna få bra kontakt med dem om mamman ska vara där hela tiden.

Skulle också förmodligen jobba sena lördagar typ hela tiden, eller fredagar. Jag får heller inte följa med på saker som familjen gör, eller ja som hon sa "du får gärna följa med om vi ska typ plocka äpplen och så, men på resor som vi gör som kräver att vi åker med bilen en längre sträcka så helst inte" För då skulle de behöva betala för en extra bil? ehm, vi blir 5 med mig? men okej visst. Så det kändes lite så där negativt efter alla svar jag fick.

Så jag kommer tacka nej till denna familjen OCKSÅ! Jag blir galen på mig själv! kommer jag aldrig få en bra familj eller e det jag som e FÖR petig?? Aja skit samma, Connecticut is gone..

Syster

Min syster klagar hela tiden på mig att jag ska uppdatera mer? såå dålig e jag inte måste jag säga, jag uppdaterar lite då och då och det räcker väl eller hur? Aja den här bilden är tillgnad min syster i allafall, ett litet tjuvkik på ett av plaggen jag införskaffat mig här nere! :) Nu ska jag måla naglarna och sen så vet jag inte!

Au pair: Mamman skickade ett mail till mig med 19 frågor!! haha som hon ville att jag skulle svara på, gjorde det i morse och skrapade fram lite frågor till dem! Hoppas att jag får svar snart! Det suuger att USA är12 timmar bakåt! Blir juu galen, natt här morgon där... jaja får stå ut helt enkelt!

Ps. Pratade med min syster på facebook idag, jag gillade inte henne då kan jag säga. Hon lurade mig och sa att mamma och pappa hade gjort om mitt rum till ett mysrum!!! Att de hade tagit bort mitt skrivbord och min säng och ersatt den ytan med soffa och fotölj, blev ju för tusan gråt färdig och hämtade mobilen för att ringa mamma och skälla ut henne... Min syster lurade mig, jag blev arg, men är väldigt tacksam att det var endast en lögn!! Tänk när jag flyttar på riktigt och jag inte kommer ha kvar mitt rum i mitt hus!!? Kommer kännas sjukt konstigt ju! Men den dagen kommer inte riktigt än i allfall och det är bra det!


Vet inte riktigt om jag lever upp till det som står på tröjan, men skit samma! (Healthy)

Match nummer 11!

Har väntat aldeles för länge på denna matchningen känner jag! Det var 10 dagar sen min senaste matchning, och enligt mig är det väldigt länge och jag har varit väldigt otålig, så att få denna match nu kändes otroligt braa!!

Så, den 11 familjen består av mamma, pappa, kille 4½ och kille 2½, 2 katter och en hund (labrador/retriver). Familjen bor i Greenwich, Connecticut, ungefär 6 mil från NEW YORK!!

Familjen verkar väldigt gulliga. Pappan är engelsk, hans mamma är från Malaysia och han bodde i Kuala Lumpur tills han var 2 år, han jobbar inne i New York, men med vad vet jag inte. Mamman är Amerikanska och jobbar som mäklare.

Den äldsta killen går i pre school alla dagar mellan 9-12, och den lilla går på mån/ons/fre, mellan 9-11.30.

Jag skulle ha en egen bil och lite enskilt space att röra mig på, så det låter ju bra! de bodde också gångasvstånd till tåg sationen som tar en in till NY, och det låter ju ocksåå svin bra.

Något som jag gillade var att mamman har bott i Spanien ett år när hon var 21 år, och kan då lite förstå hur det är att åka hemifrån sitt land, sin familj coh sina vänner, det känns lite tryggt på något vis. Som sagt så verkar detväldigt gulliga och de tyckte det var bra att jag har bott hemifrån en längre tid. De skrev också att: "unfortunatley we're not looking for an au pair for now, we want someone in mid february", åh vad synd! eller INTE! as bra ju! datumet har ju ställt till det förut men det kan det inte göra nu vilket känns ganska så bra!!

Ska maila tillbaka till dem och se vad de säger! :)

I mean what's the difference? Well, I'll tell you!

Det finns ju vissa skillnade mellan Sverige och Malaysia, vissa stora och vissa små. HAr tänkt på några särskilda och tänkte skriva ner dem här, så kan ni också få en liten uppfattning. (:

Trafiken

I Sverige har vi högertrafik och här i Malaysia är det vänster som gäller. Konstigt i början att svänga in på fel sida av vägen och köra fel håll i rondellerna. En sak jag blir galen på här borta är trafik ljusen. I sverige har vi ju också självklart trafik ljus också men absolut INTE lik mycket som här! Det är ljus överallt och det sämsta är att man får vänta så himla länge på att få åka, typ 5 minuter kan man stå och vänta på att alla andra ska få åka, i Sverige brukar det alltid gå relativt snabbt, men inte här och det är sååå frustrerande!!

Utelivet

I Sverige måste man vara minst 18 år, ibland 21 och 23 år. Vakterna är ganska så hårda med leg, i allafall där jag varit ute. Drinkar och så kan också vara ganska så dyrt. Här i Malaysia så är det också 18 års gräns, MEN!!
Här borta kollar vakterna knappt ID, jag har blivit "kollad" 1 gång och jag har varit ute säkert minst 1 gång i veckan. Sen när man kommer in på en club så är det sjuukt mycket småbarn, och med små barn menar jag minderåriga, alltså det finns 94:or som super och blir sjukt fulla där inne!! De är 16 år och de super skiten ur sig! helt sjukt, finns säkert några 95:or och 96: or också, jag skulle inte bli förvånad i allafall om man tog en kontroll en gång och kollade allas ID, då lovar jag er att hälften skulle försvinna! Helt sjukt som sagt och jag gillar det inte!


Vädret

Sverige har 4 års tider och frisk luft året om även på sommaren då det är varmt! Här nere är det alltid minst 30 grader VARJE dag! Det är också alltid fuktigt, man går ut för att bara ta lite frisk luft, nox det funkade ju inte då det inte finns någon som helst frisk luft, bara tjock fuktig luft som klibbar på en. Även fast jag älskar vädret här nere, med värmen, solen och ja allt, så saknar jag hösten i Sverige. Tänk att gå utanför dörren och dra in frisk kall luft och känna lukten av löv!! Åhh vad härligt! Men istället så går man ut här och möts av en fuktig, varm och klibbig bris som luktar avgaser, men det är väl minst lika härligt eller hur!? ;)


Shoppingen

Sverige har bra shopping, älskar att åka upp till Stockholm och gå längs drottning gatan och handla på H&M och Gina Tricot och alla andra affärer! Här nere är det så tråkigt att man bara kan shoppa på massor av Mall, man kan typ inte gå ute längs en gata och shoppa i affärerna! Så himla tråkigt, i och för sig så är vissa saker ganska så mycket billigare här, vilket aldrig är fel! De har också Forever 21 här which I love! :)

Killar

Ja ni, vad finns det egentligen att säga? Hur många tror att Malaysiska killar är snygga? Inte jag i allafall!! Visst det finns väl någon då och då som ärsöt, men inte WOW snygg! haha tur då att det finns några engelsmän, amerikaner och australienare här som man träffar på lite då och då! Svenska killar är faktiskt bra mycket snyggare än Malay killar och det är jag glad över! längtar lite tills jag kommer hem och kan se en riktigt snygg kille! haha ;)

Finns säkert massor av flera olikheter mellan Sverige och Malaysia och om jag var tvungen att välja så skulle det självklart bli det landet där 94:or inte kommer in på krogen, där det finns blonda killar och där mina fina vänner finns!

Inget slår Sverige! Inte hittills i allafall, vi får se vad jag säger när jag kommer till USA!!


And one more week we can look back on..

En pytte update igen då från Malaysia..

Den här veckan har verkligen gått hur snabbt som helst. Idag e det söndag och innan jag vet ordet av det så kommer det vara frdag igen och då kan jag vara glad för då är det Vampire Diaries! Tror faktiskt att den serien är en av anledningarna till att veckorna går så snabbt, för att jag längtar till fredagarna och min älskade serie!

I veckan så har vi bara tagit det lugnt, verkligen inte gjort någonting typ. Vi har mest pluggat. kollat på film, pratat, gått ut och kollat på vänner (som alltid).

Jag har också börjat med min franska nu, och herregud vad jag vill hoppa från balkongen så fort jag öppnar boken! Det är sjuuukt svårt! jag har inte läst franska på över 3 år!!! 9:an var det senast jag öppade min mun och franska ord flög ut, så att börja igen nu efter så lång tid...ja det suuger verkligen! Men jag ska försöka!

Vi var ute i onsdag också! Onsdagar är bra för oss tjejer för då e det girls night, vilket betyder att man antingen kommer in gratis eller betalr 20 ringit(40kr) och så får man gratis drinkar till klockan 1. Så sup till du stupar eller något i den stilen! I allfall...vi var ute och det är så sjukt här borta. Vi satt i baren och drack en drink, en kille kommer fram och vill att vi ska sätta oss med hans chef, visst tänker vi och går dit, det visade sig att det var typ en 30 -40 årig man som tydligen gillade att spotta ut sina ord och som pratade otydligt. Vi drog så fort vi hade satt oss. hehe, gick på toa, gick ut och tog frisk luft på balkongen, en kille kommer fram och frågar vad vi vill dricka, vi säger vd vi vill ha och då visade sig att han e ägaren. Har kunde lite svenska och var hur trevlig som helst! En sk vi tyckte var konstigt var att det alltid var en man som följe efter honom och vi frågade vem det var. då svarar han "I'ts my bodyguard".. hehe okej kuul! trevligt. När vi skulle hem sen blev vi "eskorterade" av ägaren och hans bodyguard till en taxi! haha så sjukt och komiskt. haha.

Nej inget mer krog snack nu! Men det var typ det intressantaste som hände denna veckan!


RSS 2.0